12:18 03.06.2019

КС у вівторок у закритому режимі визначиться з формою слухання справи щодо конституційності указу президента про розпуск ВР

2 хв читати
КС у вівторок у закритому режимі визначиться з формою слухання справи щодо конституційності указу президента про розпуск ВР

Конституційний Суд України у вівторок, 4 червня, в закритому режимі вирішить, в якому режимі розглядатиме подання народних депутатів щодо конституційності указу президента України Володимира Зеленського "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів".

Як повідомляється на порядку денному на сайті КС, 4 червня о 10:00 відбудеться засідання Великої палати Конституційного Суду України, на якому буде розглянуто "питання визначення щодо форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів щодо відповідності Конституції України указу президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів".

Агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили в КС, що закон не передбачає публічності розгляду цього питання.

За підсумками розгляду судді визначаться з формою слухання провадження: усна форма на відміну від письмової передбачає заслуховування сторін.

Можливо, буде визначено й дату початку слухань.

Як повідомлялося, 24 травня 2019 року до КС надійшло подання 62 нардепів щодо конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск ВР VIII скликання та позачергові вибори.

Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук повідомив, що група народних депутатів із цієї фракції внесла до Конституційного Суду відповідне подання. Парламентар стверджує, що коаліція фракцій "Європейська Україна" у Верховній Раді була створена відповідно до законодавства і припинила своє існування 17 травня 2019 року, коли було оголошено про вихід фракції "Народного фронту" з коаліції. На думку депутатів цієї фракції, саме з цього дня розпочався відлік для 30-денного терміну для формування нової коаліції в парламенті.

Тетерук повідомив, що парламентарі, які направили подання, просять КС, щоб цю справу було розглянуто протягом двох місяців - "у найкоротші терміни" і "суспільство отримало відповідь".

За його словами, подання підписали 62 депутати. Серед них - депутати з "Народного фронту", "Блоку Петра Порошенка", Радикальної партії, зокрема її лідер Олег Ляшко, позафракційні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА