15:43 03.06.2019

Албанія може втратити безвіз із ЄС

2 хв читати
Албанія може втратити безвіз із ЄС

Європейська Комісія підтвердила, що отримала від Нідерландів звернення з проханням переглянути безвізовий режим з Албанією через побоювання у зв'язку з загрозою албанської організованої злочинності, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-секретаря ЄК Наташу Берто.

"Так, ми можемо підтвердити, що Європейська Комісія отримала повідомлення від Нідерландів щодо Албанії в контексті застосування механізму призупинення дії безвізового режиму", - сказала вона в понеділок на брифінгу для журналістів у Брюсселі.

"Надалі комісія ретельно оцінить зміст повідомлення відповідно до процедури та ґрунтуючись на відповідних даних і наявній інформації про конкретні обставини. Наступним кроком стане інформування з нашого боку Європарламенту та Ради ЄС. Потім вони дадуть свою оцінку й аналіз... Будь-які кроки до ініціювання процедури призупинення безвізу зобов'язані дотримуватися після ретельної оцінки та аналізу", - додала вона.

У комісії з правил є місяць на вивчення повідомлення від Нідерландів. Тільки після цього може бути прийнято рішення забрати безвіз у Албанії.

За словами Берто, вперше в історії Єврокомісія отримує звернення з боку держави-члена про призупинення безвізу з третьою країною.

У квітні парламент Нідерландів проголосував за рішення доручити уряду звернутися до Брюсселя з вимогою відновлення візового режиму для громадян Албанії, який було скасовано у 2010 році. Депутати мотивували таке рішення тим, що тільки так можна боротися з кримінальними албанськими бандами в Нідерландах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА