17:09 03.06.2019

Знесення активістами пам'ятника Жукову в Харкові є наслідком недосконалої гуманітарної політики останніх років - прес-секретар президента

1 хв читати
Знесення активістами пам'ятника Жукову в Харкові є наслідком недосконалої гуманітарної політики останніх років - прес-секретар президента

Президент України Володимир Зеленський закликає владу Харкова, де в неділю активісти знесли пам'ятник маршалу СРСР Георгію Жукову, з'ясувати правову колізію, пов'язану з тим, що в законі про декомунізацію є виняток для пам'ятників радянським діячам, які боролися проти нацистської окупації України, зазначає прес-секретар глави держави Юлія Мендель.

"Закон про декомунізацію передбачає, що, звичайно, має бути знесено пам'ятники радянським діячам, але водночас там є пункти, які говорять про те, що якщо ці радянські діячі були задіяні в протистоянні нацистській окупації, то вони є винятками. Це стосується не лише пам'ятника Жукову, а також провулка Жукова, який існує", - сказала вона на брифінгу в Києві в понеділок.

Прес-секретар глави держави зазначила, що ця ситуація є прикладом недосконалої та непродуманої гуманітарної політики, яка тривала останні кілька років. "І вона показує, що має бути розроблено нові механізми, щоб встановити діалог влади і суспільства", - додала Юлія Мендель.

Прес-секретар президента також зазначила, що для зняття таких спірних питань необхідні обговорення з громадськістю й мають ухвалюватися рішення, які максимально задовольнять усі сторони.

Юлія Мендель також наголосила, що коментарі, які звучать із РФ щодо цієї ситуації, президент Зеленський розцінює як черговий показник "втручання у внутрішні справи суверенної держави та закликає цього більше не робити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА