17:10 03.06.2019

Лутковська вестиме гуманітарний блок української сторони в ТКГ, допускає Геращенко

2 хв читати
Лутковська вестиме гуманітарний блок української сторони в ТКГ, допускає Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко припускає, що екс-омбудсмен України Валерія Лутковська вестиме гуманітарну підгрупу української сторони в Тристоронній контактній групі (ТКГ) у Мінську.

"АП інформує, що сьогодні на зустрічі з перепризначеним головою ТКГ Кучмою (другий президент України Леонід Кучма, який раніше вже очолював українську сторону в ТКГ - ІФ), крім усіх попередніх учасників чотирьох підгруп (Олександра Моцика, Ігоря Веремія, Бондаря) була присутня Валерія Лутковська. Вона була присутня і кілька днів тому на зустрічі нашої гуманітарної групи з президентом Зеленським. Наскільки я розумію, вестиме гуманітарний блок, питання звільнення (заручників і політв'язнів - ІФ). Я вітаю це призначення, пані Лутковську як омбудсмена ми свого часу залучали як експерта в групу, ми разом працювали над верифікацією ув'язнених і готували останні звільнення", - написала Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона побажала Лутковській зокрема і Мінській групі загалом успіху, "особливо в питаннях безпеки та розблокування питання звільнення заручників".

Геращенко наголосила, що Мінська група "залишається практично в тому складі, в якому працювала попередні чотири роки".

"Це тільки підтверджує факт, що реальних перемовників, здатних вести важкий діалог з РФ і міжнародними партнерами, в країні дуже і дуже мало... Той факт, що новий президент залишив переговорну команду без змін (я сама написала заяву про відставку як член команди Порошенка, але передала всю інформацію про заручників новій команді), тільки підтверджує, що Порошенко свого часу час визначив сильну професійну групу, яка боролася за Україну", - додала Геращенко.

Раніше цього дня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Леонід Кучма знову очолюватиме українську сторону в ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі. Перше засідання ТКГ відбудеться 5 червня.

"Уже 5 червня буде перша зустріч Тристоронньої групи на чолі ... з Леонідом Даниловичем Кучмою", - сказав Зеленський на брифінгу в Києві в понеділок.

У свою чергу Кучма зазначив, що "не міг не погодитися з такою пропозицією (знову очолити українську делегацію - ІФ), адже Україна справді переживає не найлегші свої часи". При цьому Кучма зазначив, що якщо ця група ухвалюватиме якісь рішення, вони мають бути реалізовані. "Я не можу працювати як "весільний генерал", - наголосив другий президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА