12:50 04.06.2019

Законопроекти Зеленського про поліпшення антикорупційної інфраструктури та усунення проблем у судовій системі буде внесено до ВР протягом найближчих тижнів - Рябошапка

2 хв читати
Законопроекти Зеленського про поліпшення антикорупційної інфраструктури та усунення проблем у судовій системі буде внесено до ВР протягом найближчих тижнів - Рябошапка

Законопроекти президента України Володимира Зеленського про поліпшення антикорупційної інфраструктури і забезпечення невідворотності покарання за корупційні діяння та про усунення проблем у судовій системі буде внесено до Верховної Ради протягом найближчих тижнів, повідомив заступник глави Адміністрації президента України Руслан Рябошапка.

"У нас ще буде внесено дві принципово важливі ініціативи: про невідворотність покарання за корупцію та про забезпечення права на справедливий суд. Ми розраховуємо наступного тижня завершити роботу над законопроектом про невідворотність покарання за корупційні злочини та, можливо, ще десь тиждень - щодо судової гілки влади", - розповів він агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, йтиметься про перезапуск так званої антикорупційної інфраструктури. Зокрема, для Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) буде ініціюватися удосконалення режиму перевірки електронних декларацій, оскільки, "крім недієздатного керівництва НАЗК, є ще проблеми практичного характеру, які ускладнюють роботу з перевірки декларацій".

"Також це стосуватиметься спрощення деяких процедур у Кримінальному процесуальному кодексі, які зараз ускладнили роботу органів досудового слідства, зокрема йдеться про так звані поправки народного депутата Лозового (передбачають обов'язкове отримання санкції суду на проведення експертиз у кримінальних провадженнях - ІФ)", - зазначив заступник голови АП.

Крім того, цей законопроект передбачатиме декілька процесуальних механізмів, які дадуть право Національному антикорупційному бюро, наприклад, здійснювати автономне прослуховування або зняття інформації з каналів зв'язку.

Рябошапка зазначив, що другий законопроект буде пов'язаний із судовою реформою, яка проходила кілька останніх років, але насправді не була реформою, а це були "дії, спрямовані на підпорядкування фактично всієї судової гілки влади колишньому керівництву держави".

"Єдиними бенефіціарами від цієї реформи є колишня влада і керівництво судової гілки влади: керівники Вищої ради правосуддя (ВРП), Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), Верховного суду, які отримують великі зарплати, і при цьому жодного поліпшення ситуації ні для наших громадян, ні для іноземних інвесторів немає", - наголосив він.

Заступник глави АП розповів, що наразі ще триває обговорення цього законопроекту. "Але очевидно, що проблеми, пов'язані з сумнівною легітимністю окремих членів ВККС, діяльністю ВРП, проблемами, які виникають під час кваліфікаційного оцінювання суддів, мають бути вирішені якомога швидше", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА