21:14 04.06.2019

Зеленський: Я не збираюся бути на боці екс-власників ПриватБанку, захищатиму лише державу

2 хв читати
Зеленський: Я не збираюся бути на боці екс-власників ПриватБанку, захищатиму лише державу

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом заявив, що не має наміру виступати на боці колишніх власників ПриватБанку, і наголосив, що в питанні з цією фінустановою захищатиме лише державу.

У вівторок увечері в акаунті Адміністрації президента України в соцмережі Twitter було оприлюднено запис такого змісту: "Що стосується ПриватБанку, я захищатиму тільки державу, тільки громадян. Мене ці ігри колишніх власників у судах не цікавлять. Я не збираюся бути на їхньому боці", - заявив Зеленський на зустрічі з єврокомісаром Домбровскісом.

Як повідомлялося, Зеленський прибув у Брюссель із візитом у вівторок, 4 червня. Згідно з програмою його візиту, у будівлі Єврокомісії була запланована зустріч із президентом ЄК з питань євро, соціального діалогу, фінансової стабільності та фінансових послуг Валдісом Домбровскісом, який курирує питання макрофінансової допомоги Україні.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Нині сторони провадять судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

Окружний адмінсуд м. Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського визнав націоналізацію банку незаконною.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (525,698 млрд грн) посідав перше місце серед 77 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА