10:31 05.06.2019

За рішенням Зеленського, замість Хомчака в переговорах ТКГ Генштаб ЗСУ представлятиме заступник командувача ООС Бондар

2 хв читати
За рішенням Зеленського, замість Хомчака в переговорах ТКГ Генштаб ЗСУ представлятиме заступник командувача ООС Бондар

Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення про те, що участь начальника Генерального штабу Збройних сил України Руслана Хомчака в засіданні підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську в середу наразі не на часі, повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

"Після додаткових консультацій президент України прийняв рішення, що участь начальника Генерального штабу, головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Руслана Хомчака в переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську наразі не на часі", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці АПУ в соцмережі Facebook у середу вранці.

Згідно з інформацією, Генеральний штаб ЗСУ на зустрічі ТКГ 5 червня в підгрупі з безпеки буде представлений заступником командувача Операції об'єднаних сил генерал-майором Богданом Бондарем.

При цьому в Адміністрації президента наголосили, що Хомчак надалі братиме участь у консультаціях щодо підготовки позиції української делегації в ТКГ.

Як повідомлялося, у вівторок, 4 червня, в Брюсселі на прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом Зеленський заявив, що ТКГ у середу в Мінську обговорить питання припинення вогню та обмін полоненими. Він також повідомив, що начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак візьме участь у першому після оновлення складу української делегації засіданні ТКГ.

"Начальник Генерального штабу працюватиме згідно з нашою українською доктриною... завтра у нас відбудеться перша зустріч, до речі, він (Хомчак - ІФ) також буде на цій зустрічі. Перша зустріч у Мінському форматі. Там будуть певні пропозиції щодо повернення до Мінська. Припинення вогню - ми хочемо все закінчити", - сказав Зеленський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА