07:21 06.06.2019

Порошенко вимагає від Зеленського пояснити, на якій підставі українська делегація в ТКГ ініціювала скасування економічного обмеження з ОРДЛО

2 хв читати
Порошенко вимагає від Зеленського пояснити, на якій підставі українська делегація в ТКГ ініціювала скасування економічного обмеження з ОРДЛО

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вимагає від президента України Володимира Зеленського публічно пояснити, на якій підставі українська делегація під час засідання тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську в середу нібито висловила готовність в односторонньому порядку скасувати економічні обмеження з ОРДЛО.

"Вимагаю від президента Зеленського дати публічну відповідь, на якій підставі він дав такі директиви делегації України", - написав Порошенко в Телеграмі.

Він нагадав, що економічні зв'язки з окупованими територіями Донецької і Луганської областей були припинені 15 березня 2017 рішенням РНБО, як реакція на самовільне захоплення (експропріація або введення зовнішнього управління Москвою) українських державних і приватних підприємств, введення рублевої зони і російської податкової системи.

"Що ж змінилося відтоді? З боку окупанта - нічого. Виходить, українська сторона стає на коліна, про що вже говорив Зеленський?", - зазначив Порошенко.

На думку Порошенка, скасування економічних обмежень з ОРДЛО - це російський сценарій, реалізація якого є зрадою національних інтересів України.

"Що далі? Репарації з бюджету України на користь агресора? Автономія з правом вето на суверенні рішення держави, на курс в ЄС і НАТО? Не дозволимо реалізувати російський сценарій врегулювання ситуації в Донбасі!", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна ніколи не заперечувала проти відновлення економічних зв'язків, але в суворій відповідності з національними інтересами України, за умови виконання згаданого рішення РНБО, перш за все, встановлення стійкого і тривалого режиму припинення вогню, повернення захоплених державних і приватних підприємств їх українським власникам.

Як повідомлялося, спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік розповів журналістам про пропозицію представника України Леоніда Кучми зняти економічну блокаду з окупованих територій Донбасу. За його словами, це "буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА