11:59 06.06.2019

Зеленський може дезавуювати заяви Кучми про торгівлю з ОРДЛО та заборону відкривати у відповідь вогонь, вважає Гопко

2 хв читати
Зеленський може дезавуювати заяви Кучми про торгівлю з ОРДЛО та заборону відкривати у відповідь вогонь, вважає Гопко

 Позафракційний народний депутат, голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко заявляє, що озвучені представником України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) Леонідом Кучмою пункти "дорожньої карти президента Володимира Зеленського" на Мінських переговорах є нічим іншим, як початком капітуляції України за російським сценарієм.

"Безпека і суверенітет України не може бути предметом торгівлі. Якщо президент Зеленський публічно не дезавуює заяви Кучми, це означає, що він став на шлях державної зради", - написала Гопко на своїй сторінці у соцмережі Facebook у четвер.

Вона наголосила, що всі українці прагнуть до миру, "але не треба плутати мир і капітуляцію на умовах ворога".

"Що означає заклик "заборонити стріляти у відповідь"?! Головнокомандувач Зеленський і його представник Кучма пропонують українським воїнам на передовій стати беззахисними мішенями? Який наступний крок? Вийти з окопів і скласти зброю перед окупантами? Що означає пропозиція "зняти блокаду" з окупованих територій?! Адже рішення РНБО про припинення торгівлі з окупованими територіями було відповіддю на захоплення українських підприємств і запровадження в ОРДЛО рубльової зони. Ворог повернув наші підприємства та оборот гривні, припинив скоювати злочини на окупованих територіях?" - пояснила Гопко.

У свою чергу голова делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв також наголосив, що односторонні поступки бойовикам "без перебільшення є здачею національної безпеки країни".

"Агресор жодних поступок не робить і лише ротом Лаврова (міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров - ІФ) виставляє умови капітуляції. Тому припинення спротиву і торгівля в цих умовах - пряма зрада Україні", - написав Ар'єв на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, напередодні відбулося засідання ТКГ у Мінську. Кучма повідомив, що ТКГ обговорювала проблеми безпеки. Однією з домовленостей стала вказівка не лише моменту початку "режиму тиші", але і механізму його впровадження. "Сьогодні ми перед усім світом маємо показати, що хочемо цього "режиму тиші". Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь, також необхідна заборона на обстріл цивільних об'єктів - шкіл, дитячих садів. До 19 червня група має розробити пропозиції. Ми маємо 19-го їх затвердити", - наведено слова Кучми на сайті президента України.

Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ із врегулювання ситуації на сході України Мартін Зайдік розповів журналістам про пропозицію Кучми зняти економічну блокаду з окупованих територій Донбасу. За його словами, це "буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА