13:05 06.06.2019

ВР спростила порядок надання громадянства іноземним добровольцям

2 хв читати
ВР спростила порядок надання громадянства іноземним добровольцям

Верховна Рада спростила порядок надання громадянства України іноземцям та особам без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та суверенітету України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект (№3433) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України" у другому читанні та в цілому проголосували 230 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Іноземці та особи без громадянства, які брали участь у відсічі й стримуванні агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях, брали участь у захисті територіальної цілісності України в складі добровольчих формувань, забезпечували проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення, і які отримали довідку на тимчасове проживання , вважаються такими, які перебувають на території України на законних підставах, зокрема у випадках, якщо термін дії паспортного документа закінчився або він підлягає обміну, на час до завершення тимчасової окупації Російською Федерацією частини територій України.

Іноземці та особи без громадянства, які отримали посвідку на тимчасове проживання на вище зазначених підставах, зможуть на спрощених умовах отримати українське громадянство.

Для них не діятимуть умови обов'язкового проживання протягом останніх п’яти років на території України, обов'язкового дозволу на імміграцію, володіння державною мовою, наявності законних джерел існування.

Крім того, на цих осіб не поширюватиметься вимога припинити іноземне громадянство у разі отримання українського. Їм достатньо буде надати декларацію про відмову від громадянства іншої держави.

Закон набуде чинності через два місяці після опублікування.

За прийняття цього закону боролися активісти партії "Національний корпус" і громадського руху "Національні дружини", які разом з ветеранами війни на Донбасі, а також волонтерами з ранку зібралися під стінами Верховної Ради на мітинг з вимогою до депутатів прийняти в цілому законопроект №3433, проголосований ними ж в першому читанні ще в 2018 році.

"За кожним з цих людей – абсолютно безцінний бойовий досвід. Їхня відданість Україні – безмежна. Їхнє право бути громадянами таке ж, як і у кожного, хто народився українцем. І точно більше, ніж у тих, кому і Порошенко, і навіть вже Зеленський встигли надати українське громадянство", - сказав під час виступу на мітингу лідер "Нацкорпусу", позафракційний нардеп Андрій Білецький, який є одним з авторів законопроекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА