15:02 06.06.2019

Припинення вогню у відповідь на атаки ворога можливе тільки після введення миротворців ООН на окупований Донбас - Порошенко

2 хв читати
Припинення вогню у відповідь на атаки ворога можливе тільки після введення миротворців ООН на окупований Донбас - Порошенко

 П'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вважає, що захисники України можуть припинити вогонь у відповідь на Донбасі після того, як на окуповану територію Донецької та Луганської областей буде введено миротворчий контингент ООН.

"Ми чітко заявляли з 2015 року про необхідність негайного рішення Ради безпеки ООН про введення миротворчого контингенту. Ось тоді треба припиняти вогонь без права вогню у відповідь. Тому що тоді на лінії зіткнення і на всій окупованій території перебуватимуть миротворці, які роззброять незаконні військові формування", - сказав Порошенко на брифінгу в четвер.

Порошенко висловив жаль у зв’язку з тим, що наразі не почув ні слів про миротворчий контингент, ні звернення до союзників з міжнародної коаліції України про прискорення необхідності введення миротворчого контингенту мандата Ради безпеки ООН. За його словами, сьогодні це єдиний надійний інструмент урегулювання вирішення цієї проблеми.

Він нагадав, що за 19 режимів припинення вогню на сході України жоден із них не передбачав забрати право в українських військових на самозахист.

Порошенко вважає порушення питання про припинення вогню у відповідь провокаційним. "Як сьогодні вдало сказали, це все одно що поставити наших солдатів до стінки на розстріл", - зазначив він.

Як повідомлялося, напередодні відбулося засідання ТКГ у Мінську. Кучма повідомив, що ТКГ обговорювала проблеми безпеки. Однією з домовленостей стало зазначення не лише моменту початку "режиму тиші", а й механізму його впровадження. "Сьогодні ми перед усім світом маємо показати, що хочемо цього "режиму тиші". Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь, також необхідна заборона на обстріл цивільних об'єктів - шкіл, дитячих садків. До 19 червня група повинна розробити пропозиції. Ми маємо 19-го їх затвердити", - наводяться слова Кучми на сайті президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА