16:53 06.06.2019

Кучма: Немає ніякої економічної блокади Донбасу, є питання тимчасової заборони переміщення вантажів

2 хв читати
Кучма: Немає ніякої економічної блокади Донбасу, є питання тимчасової заборони переміщення вантажів

Представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ), другий президент України Леонід Кучма наголошує, що ніякої економічної блокади Донбасу немає, а рішенням РНБО України впроваджено тимчасове обмеження на переміщення товарів.

"Немає ніякої економічної блокади. Шановне товариство, почитайте рішення Ради національної безпеки та оборони й потім указ (п'ятого президента України Петра - ІФ) Порошенка. Це тимчасова заборона переміщення вантажів через лінію зіткнення. Яка це блокада?" - сказав він на прес-конференції в Адміністрації президента України в четвер.

"Я щойно приїхав з наради у віце-прем'єр-міністра Зубка, де ми розглянули всі проблеми, які стосуються економіки там (на Донбасі - ІФ). Це і вода, і електроенергія, і зв'язок", - розповів Кучма.

Він наголосив, що рішення щодо скасування тимчасової заборони, відновлення транспортних контактів потрібно ухвалювати на рівні РНБО. "Має відбутися засідання РНБО, на якому мають бути надані доручення всім, зокрема й уряду, щоб дати можливість зробити все нашій стороні, щоб це питання вирішити. У ТКГ ми рішень не приймаємо", - зазначив Кучма.

На його думку, на засіданні РНБО також має бути розглянуте питання аудиту українських підприємств на окупованих територіях, "націоналізованих" владою ОРДЛО, а для аудиту залучити, зокрема, міжнародних партнерів. "Може, я і не повинен цього говорити, проте в деяких бізнесменів немає бажання повертати (ці підприємства - ІФ), тому що вони за цей час доведені до такого стану (плачевного - ІФ)", - поінформував він.

Кучма також наголосив, що процес має бути двостороннім, щоб "не тільки ми сказали, що припиняємо такі дії, а та сторона також дала запевнення, причому розписалася під цим документом, умовно кажучи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА