18:30 06.06.2019

Зайдік: Питання про зняття блокади непідконтрольних територій порушили представники ОРДЛО й підтримала в загальній формі РФ

2 хв читати
Зайдік: Питання про зняття блокади непідконтрольних територій порушили представники ОРДЛО й підтримала в загальній формі РФ

Питання про зняття економічної блокади з непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 5 червня в Мінську порушили представники ОРДЛО і підтримала в загальній формі Російська Федерація, заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ щодо врегулювання ситуації на сході України Мартін Зайдік.

"Стосовно дискусії в ТКГ з економічних питань хочу відповісти, що вчора, відповідаючи на запитання журналістів про зняття так званої блокади, я торкнувся лише одного аспекту дуже комплексного та складного питання про зняття торговельних обмежень і відновлення економічних зв'язків України з тимчасово непідконтрольними їй ОРДО та ОРЛО. Насправді під час дискусії в ТКГ питання про зняття виключно самої блокади порушили представники ОРДО і ОРЛО і підтримала в загальній формі російська сторона", - йдеться в заяві Зайдіка, яку він зробив журналістам у четвер у Києві.

Зайдік зазначив, що представник України в ТКГ, другий президент України Леонід Кучма у своїх висловлюваннях говорив про весь комплекс взаємних кроків, пов'язаних із цим питанням.

"Він (Кучма - ІФ) особливо наголосив, що ця робота має бути взаємна, і він, зокрема, говорив про скасування так званого зовнішнього управління підприємствами, а також про низку інших заходів. Усі вони, зрозуміло, мають реалізовуватися в правовому полі України", - наголосив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ щодо врегулювання ситуації на сході України.

Зайдік пояснив, що причиною виниклого непорозуміння є те, що коли представники ОБСЄ в ТКГ вживають термін "блокада", то він в їхньому розумінні сприймається як "цей широкий комплекс вищезгаданих заходів, вжитих усіма сторонами конфлікту".

Спредпредставник ОБСЄ зазначив, що всі обмежувальні заходи, запроваджені з березня 2017 року, зробили свій негативний внесок у збільшення розриву між сторонами конфлікту і, зокрема, громадянами, що проживають обабіч лінії зіткнення.

"Ми (ОБСЄ - ІФ) завжди виступали і виступаємо за те, щоб цю тенденцію розриву всередині країни було не лише припинено, а й відновлено ситуацію, яка передувала березню 2017 року", - сказав Зайдік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА