18:08 07.06.2019

Турчинов готовий спростувати "маячню та провокації" команди Януковича

2 хв читати
Турчинов готовий спростувати "маячню та провокації" команди Януковича

Екс-секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов розглядає подані до суду позови та звинувачення на свою адресу колишніх прихильників президента-втікача Віктора Януковича як можливість донести правду про події 2014 року.

"Судові позови та звинувачення я розглядаю, як можливість вкотре донести правду про справжніх героїв і зрадників. Я готовий відповідати за кожен свій крок, за кожне своє рішення перед своєю країною. Всі рішення, всі засідання РНБО, що відбувалися, всі телефонні розмови керівництва країни, пересування військових частин, вильоти літаків фіксувалися і документувалися, що дозволяє легко спростувати маячню і провокації команди Януковича...", - написав Турчинов у п'ятницю у Facebook.

Він наголосив, що в архівах "ви не знайдете жодного документа, поданого в той час керівництву країни (доповідної, пропозиції, плану дій, проекту наказів) із підписами цих "героїв".

За словами Турчинова, тоді "вони просто боялися залишити свій слід, чекаючи на повномасштабне вторгнення російських військ".

Як повідомлялося, обвинувачений у державній зраді колишній начальник Генерального штабу Збройних сил України Володимир Замана (18 лютого-2012 - 19 лютого-2014) звинуватив Турчинова в бездіяльності під час анексії РФ Криму. Замана наголосив, що під час анексії Криму він не отримував команду від тодішнього політичного керівництва країни щодо приведення армії в бойову готовність.

За повідомленнями ЗМІ, екс-глава Ради Міністрів АРК Анатолій Могильов звинуватив чиновників, зокрема Турчинова, у здачі Криму в 2014 році й заявив про намір звернутися до Державного бюро розслідувань України "з вимогою покарати політиків і чиновників, винних у здачі Криму".

Турчинов - секретар РНБО в 2014-2019 роках, голова Верховної Ради з 22 лютого по 27 листопада 2014 року, виконувач обов'язків президента України з 23 лютого по 7 червня 2014 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА