20:56 08.06.2019

Представники кримських татар балотуватимуться в Раду за списками кількох проукраїнських і проєвропейських партій

2 хв читати
Представники кримських татар балотуватимуться в Раду за списками кількох проукраїнських і проєвропейських партій

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров повідомив, що представники кримських татар підуть на вибори до Верховної Ради за списками кількох проукраїнських і проєвропейських політичних партій.

"П'ять років тимчасової окупації Криму кардинально змінили свідомість українського суспільства, зокрема і українських політиків, принаймні, значної їх частини, щодо Криму і кримськотатарського народу. На жаль, надзвичайно висока і жахлива ціна цього переосмислення: Крим окупований Росією, а на сході України п'ять років тривають бойові дії", - сказав він у відеозверненні, оприлюдненому на його сторінці в соцмережі Фейсбук.

Чубаров зазначив, що національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і він провели консультації з представниками шести політичних партій, частина яких наразі вже включила в свої списки представників кримських татар.

Він повідомив, що в списках партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка будуть представлені кримські татари - Мустафа Джемільов і заступник глави Меджлісу Ахтем Чийгоз. У списках партії "Українська стратегія", яку очолює прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, - перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова. У партії "Голос", яку очолив Святослав Вакарчук - буде два представники кримських татар. На третій позиції в списках партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - Чубаров.

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу повідомив, що тривають консультації про включення до списків представників кримських татар із ще однією партією.

Чубаров зазначив, що представників кримських татар, які балотуються до Верховної Ради за списками різних проукраїнських і проєвропейських партій, об'єднує одна мета - деокупація Криму, майбутнє України в ЄС і НАТО.

"Представленість кримських татар у декількох партіях, які йдуть в одному напряму, - це те, що ми сприймаємо як позитив", - пояснив Чубаров.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА