20:06 10.06.2019

"Свобода", "Нацкорпус " і" Правий сектор " йдуть на вибори до ВР єдиним націоналістичним блоком

3 хв читати
"Свобода", "Нацкорпус " і" Правий сектор " йдуть на вибори до ВР єдиним націоналістичним блоком

Партії "Національний Корпус", "Свобода", "Правий Сектор", ветеранські та громадські організації ухвалили рішення про участь у позачергових парламентських виборах єдиним націоналістичним блоком з подальшою консолідацією патріотичних об'єднань і організацій.

Як повідомляється в неділю на сторінках низки регіональних осередків "Свободи" в соцмережі Facebook, в першу п'ятірку виборчого списку Всеукраїнського об'єднання "Свобода" увійшли засновник і перший командир полку "Азов", лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький, лідер Національного руху "Дія", екс-лідер "Правого сектору", позафракційний народний депутат Дмитро Ярош, а також нинішній лідер "Правого сектору" Андрій Тарасенко.

Білецький, Ярош і Тарасенко посідають друге, третє і четверте місця в списку "Об'єднаної сили націоналістів, які підуть за списком "Свободи". Очолив список лідер "Свободи" Олег Тягнибок, п'ятий у списку - екс-кандидат у президенти від партії, віце-спікер Руслан Кошулинський.

У другій п'ятірці – актор, народний артист України Богдан Бенюк, керівник штабу "Національного корпусу" Родіон Кудряшов, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко та голова фракції "Свобода" у Київській міській раді Юрій Сиротюк.

До першої двадцятки об'єднаного націоналістичного блоку увійшли також Олег Петренко, Анатолій Вітів, Андрій Левицький, Василь Лабайчук, Олександр Алфьоров, Андрій Мохник, Олексій Кайда, Арсеній Білодуб, Віктор Шендибило, Олег Панькевич.

Відповідно до поширеної прес-службою "Нацкорпусу" заяви, політсили і громадські організації об'єдналися заради перезапуску українського патріотичного руху, на основі конструктивного і рішучого протистояння наявним загрозам країні.

"Майбутні вибори стануть вирішальним кроком і складним випробуванням для України. Буде визначено вектор розвитку держави ще на п'ять років. За цей час країна може або відродитися з попелу і дати відсіч агресору, або дотла згоріти в полум'ї війни та корупції. На кону - доля нації. Саме тому ми об'єдналися. У ці непрості часи тільки патріоти є потужною і єдиною противагою антиукраїнським елементам у політиці, які роками спекулюють інтересами держави. Разом ми не дамо їм шансу на реванш", - йдеться в поширеній в неділю заяві.

В інформації зазначається, що об'єднання націоналістів – "прогресивна сила, яка поєднала в собі політичний досвід, істинний патріотизм і готовність йти до кінця в боротьбі за правду і справедливість".

"Основою нового парламенту стануть справжні патріоти з незаплямованою репутацією і щирим бажанням працювати в інтересах людей, в ім'я українського народу. Вони знають, як зробити Україну процвітаючою", - заявляють у партії.

Згідно з інформацією, одразу після завершення виборів буде створено координаційний центр з об'єднання патріотичних організацій і рухів. Відповідальність за його діяльність і функціонування візьме на себе Білецький.

Як повідомила в понеділок київська організація ВО "Свобода" в Фейсбук, у списку єдиного блоку націоналістів під №21-25 - представники "Свободи" Петро Кузик та Ігор Сабій, член Правого сектора Володимир Загазей, а також члени Нацкорпуса Сергій Бевз та Олександр Дроздов

Крім того, в Києві кандидати від ВО "Свобода" будуть боротися за мандат у мажоритарних округах: Руслан Андрійко (№211); Ігор Мірошниченко (№212); Степан Кударенко (№214); Андрій Іллєнко (№215); Олег Чернецький (№219); Михайло Подоляк (№220); Володимир Назаренко (№222) і Юрій Левченко (№223).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

Макрон: "Ми будемо готові відреагувати задля безпеки України та європейців"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА