11:18 10.06.2019

До ВР можуть пройти п'ять політсил - опитування КМІС

2 хв читати
До ВР можуть пройти п'ять політсил - опитування КМІС

Якби позачергові вибори до Верховної Ради відбувалися на початку червня, до нового скликання парламенту пройшли б партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "БПП "Солідарність" (після перейменування - "Європейська солідарність" ) і ВО "Батьківщина", свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 26 травня - 7 червня.

Згідно з оприлюдненими в понеділок на сайті КМІС даними, за партію "Слуга народу" готові проголосувати 32,1% усіх респондентів, (34,4% серед тих, хто планує голосувати, і 48,5% серед тих, хто має намір голосувати і визначився зі своїм вибором), за "Опозиційну платформу - За життя" готові віддати свої голоси 7,8% опитаних (8,4% і 11,8% відповідно), "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (після перейменування - "Європейська солідарність" ) отримав би підтримку 5,4% українців (5,8% і 8,1% відповідно), ВО "Батьківщина" - 5,1% (5,5% і 7,8% відповідно).

З урахуванням 5-відсоткового прохідного бар'єру на виборах до парламенту також має високі шанси пройти партія "Голос" Святослава Вакарчука, за яку готові проголосувати 3,7% усіх респондентів (4% серед тих, хто планує голосувати, і 5,6% серед тих, хто має намір голосувати і визначився зі своїм вибором).

За партію "Сила і честь" віддали б свої голоси 2,5% респондентів, (2,7% серед тих, хто планує голосувати, і 3,8% серед тих, хто визначився з вибором), за Радикальну партію Олега Ляшка - 1, 9% опитаних (2,1% і 2,9% відповідно). ВО "Свобода" готові підтримати 1,3% респондентів (1,4% і 1,9% відповідно), а "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка - 1,2% (1,3% і 1,8% відповідно).

Решта всіх партій у списку набрали б менше ніж 1% голосів, зокрема "Українська стратегія" Володимира Гройсмана - 0,3% всіх респондентів, 0,4% серед тих, хто планує голосувати, і 0,5% серед тих, хто має намір голосувати і визначився.

При цьому 24,2% респондентів заявили, що не визначилися, за яку партію вони б зараз голосували, ще по 1,5% відмовилися відповісти, або сказали, що зіпсували б бюлетень, а 6,6% - не брали б участі в голосуванні .

КМІС провів власне всеукраїнське опитування громадської думки з 26 травня до 7 червня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2021 респондента, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за чотирьохступінчастою стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА