12:49 10.06.2019

Бойка і Тимошенко хотіли б бачити прем'єр-міністром України найбільше українців - опитування

2 хв читати
Бойка і Тимошенко хотіли б бачити прем'єр-міністром України найбільше українців - опитування

Найбільшою підтримкою серед опитаних українців як кандидат на посаду прем'єр-міністра користується засновник "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко (12,9%), при цьому більш як 11,3% респондентів хотіли б бачити на цій посаді лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, а ще 8,1% - екс-главу СБУ Ігоря Смешка, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 26 травня - 7 червня.

Згідно з оприлюдненою на сайті КМІС інформацією, респондентам, зокрема, поставили запитання, кого серед діячів зі списку вони особисто хотіли б бачити главою уряду України після президентських виборів.

Нинішнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана хотіли б бачити на цій посаді й далі 7,7% опитаних у всій Україні, ще 4% - лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, по 2,6% - п'ятого президента України Петра Порошенка і мера Львова Андрія Садового.

При цьому екс-прем'єра Арсенія Яценюка хотіли б бачити знову на чолі Кабміну 2,2% респондентів, депутата Верховної Ради Олександра Шевченка - 2%, позафракційного нардепа Сергія Таруту - 1,4%, а секретаря РНБО Олександра Данилюка - 1% опитаних.

Решта політичних діячів набрали менш як 1% уподобань респондентів. Ще 3,5% опитаних відмовилися відповідати на запитання, а 36% - не визначилися з відповіддю.

Методом особистого інтерв'ю було опитано 2021 респондента, які живуть у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-ступеневою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, яка контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА