10:30 11.06.2019

Майже 3 млн українців скористалися режимом безвізових поїздок за два роки

2 хв читати
Майже 3 млн українців скористалися режимом безвізових поїздок за два роки

Два роки тому, з 11 червня 2017 року, коли офіційно набув чинності безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом, українці здійснили 42,6 млн поїздок до країн ЄС, повідомляє МВС.

9,2 млн громадян України перетнули кордон, із них майже 3 млн українців прямували без віз, з новими біометричними паспортами, тобто скористалися режимом безвізових поїздок.

Найбільша кількість українців - понад 1 млн осіб перетнули кордон з Польщею. Також для громадян України активними були ділянки кордону з Угорщиною та Румунією, де перетин кордону щодо безвізового режиму становив понад 350 тис. і понад 245 тис. осіб відповідно. Майже 226 тис. осіб перетнули кордон зі Словаччиною.

Крім того, що майже 1 млн українців скористалися авіаційним сполученням. Тоді як морське сполучення є найменш популярним, у такий спосіб перетнули державний кордон лише приблизно 500 осіб.

Загалом за другий рік безвізового режиму (з 11.06.2018 до 11.06.2019 рр.) зафіксовано 2,35 млн поїздок українців за біометричним паспортом. Це в 4,2 раза більше, ніж за перший рік (з 11.06 2017 до 11.06.2018 рр.) - 560 тис. осіб.

Як зазначають у МВС, Державна прикордонна служба України в межах своєї компетенції виконала всі завдання, які було визначено планом дій із лібералізації ЄС візового режиму для України.

Наразі 157 пунктів пропуску через державний кордон обладнано засобами біометричного контролю та підключено до баз даних Інтерполу, а сучасні технічні засоби дають змогу автоматично перевіряти всі типи біометричних документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА