11:20 11.06.2019

Зеленський скасував призначення Василенка та Ісакова членами ВРП й оголосив конкурс із відбору кандидатів у члени ВРП

2 хв читати
Зеленський скасував призначення Василенка та Ісакова членами ВРП й оголосив конкурс із відбору кандидатів у члени ВРП

Президент України Володимир Зеленський скасував укази п'ятого президента України Петра Порошенка про призначення членами Вищої ради правосуддя (ВРП) Михайла Ісакова та Андрія Василенка.

На сайті глави Української держави у вівторок оприлюднено відповідні укази президента №358/2019 і №359/2019 від 10 червня про скасування указів президента України від 13 травня 2019 року №217 і №218 "Про призначення члена Вищої ради правосуддя".

У двох скасованих президентських указах йшлося про призначення Андрія Василенка та Михайла Ісакова членами Вищої ради правосуддя.

Крім того, своїм указом №357/2019 від 10 червня Зеленський оголосив відкритий конкурс із відбору кандидатів для здійснення президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя і затвердив положення про проведення такого конкурсу.

Також президент створив конкурсну комісію з відбору кандидатів для призначення членів ВРП, до складу якої увійшли декан факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету, доктор юридичних наук Юрій Волошин (за згодою), ректор Національної школи суддів України, доктор юридичних наук Микола Оніщук (за згодою), професор кафедри адміністративного права юридичного факультету Київського національного університету ім. Шевченка, президент громадської організації "Всеукраїнська асоціація адміністративних суддів" Олександр Пасенюк (за згодою), доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім.Шевченка, кандидат юридичних наук Ольга Поєдинок (за згодою) та голова громадської організації "Експертний центр з прав людини", кандидат юридичних наук Володимир Сущенко (за згодою).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА