13:40 11.06.2019

Ар'єв просить Зеленського протягом тижня зустрітися з делегацією ВР у ПАРЄ для обговорення ситуації, що там склалася

2 хв читати
Ар'єв просить Зеленського протягом тижня зустрітися з делегацією ВР у ПАРЄ для обговорення ситуації, що там склалася

Голова делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка") звернувся з проханням до президента України Володимира Зеленського протягом найближчого тижня зустрітися з членами української делегації для обговорення ситуації, яка склалася в ПАРЄ.

"10 днів тому від імені української делегації в ПАРЄ я звернувся до президента Зеленського з приводу ситуації в ПАРЄ. Можливо, новий президент ще лише входить у курс справ і не встиг занепокоїтися неприємною ситуацією в Раді Європи. Тому я, тепер публічно, прошу президента зустрітися з українською делегацією в ПАРЄ, щоб делегація могла пояснити, яка може бути реакція вищого посадовця, відповідального за українські зовнішні відносини, на те, що зараз відбувається в ПАРЄ", - написав Ар'єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У цьому ключі він також зазначив: "Сподіваюся, Адміністрація президента знайде час для організації такої зустрічі протягом найближчого тижня".

Як повідомлялося, в регламентному комітеті ПАРЄ запропонували заборонити позбавляти депутатів права голосу і низки інших прав під час перегляду повноважень їхньої делегації.

"Ухвалений проект резолюції передбачає внесення доповнень до правил роботи, щоб пояснити, що в разі запиту на перегляд повноважень (делегації - ІФ) не можна тимчасово або на постійній основі відкликати право голосу, право бути представленим (у ПАРЄ - ІФ) і право висловлюватися на засіданнях", - йдеться в комюніке на сайті ПАРЄ.

У комітеті запропонували випрацювати процедуру для оскарження повноважень членів національних делегацій.

Схвалений проект резолюції, як очікується, буде розглянуто 24 червня на пленарній сесії асамблеї.

5 червня голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ закликав президента України відреагувати на резолюцію, яка може змінити правила Парламентської асамблеї Ради Європи в питанні запровадження санкцій стосовно делегацій, конкретно - російської.

"Ситуація в ПАРЄ близька до критичної... Я написав листа новому президенту з проханням відреагувати нарешті на цю ситуацію, коли заради політичної доцільності Німеччини і головуючої в Раді Європи Франції може бути суттєво обмежений санкційний механізм на догоду Росії, що є поганим сигналом для всього демократичного світу і є нічим іншим, як потаканням агресору", - написав Ар'єв тоді на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У 2014 році ПАРЄ застосувала санкції до РФ, позбавивши російську делегацію права голосу. Через це РФ припинила участь у роботі асамблеї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА