13:49 11.06.2019

У Зеленського сподіваються, що КС ухвалить рішення щодо указу про розпуск ВР раніше, ніж через місяць

2 хв читати
У Зеленського сподіваються, що КС ухвалить рішення щодо указу про розпуск ВР раніше, ніж через місяць

Представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський сподівається, що рішення КС щодо конституційності указу президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів до парламенту буде ухвалено раніше, ніж через місяць.

"Закон про Конституційний суд України дає на ухвалення рішення з цього питання місяць. Тобто можемо прогнозувати, що не пізніше ніж 29 червня 2019 року має бути рішення суду, але ми очікуємо його швидше, ми не зацікавлені в затягуванні процесу", - сказав Веніславський журналістам у перерві в засіданні КС у вівторок.

Він також заявив, що не може прогнозувати ситуації, в якій президентський указ буде визнано неконституційним: "Ми не допускаємо можливості визнання указу неконституційним".

"Переконаний, що підстав для визнання неконституційним указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту немає", - сказав Веніславський.

Водночас він не очікує рішення КС у цій справі вже у вівторок, "оскільки за процедурою судді після завершення відкритої частини слухань переходять у закриту". "Не було жодного разу, щоб у день відкриття засідання було рішення. Це дуже малоймовірно", - сказав представник глави держави в КС.

Відповідаючи на запитання про те, з якою метою приходив до суду президент Зеленський, Веніславський повідомив, що Конституційний суд вирішив проводити слухання за участю представників суб'єкта права на конституційне подання і органу, який видав указ, тобто за участю президента.

"Безпосередньо в запрошенні на ім'я президента України, яке було адресовано за підписом глави КС, президент був запрошений до участі в засіданні Конституційного суду України .... Президент з'явився ... і він скористався своїм правом і заявив клопотання про те, щоб суд слухав справу за його відсутності при представництві його інтересів представником президента в КС ... на цьому він вважає свою місію виконаною, щоб не чинити тиск на суд", - пояснив Веніславський.

Конституційний суд оголосив перерву до 14:00 вівторка в розгляді по суті провадження за конституційним поданням 62 народних депутатів про відповідність Основному закону указу президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів до парламенту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА