17:04 11.06.2019

Баканов отримав звання лейтенанта, щоб мати доступ до важливої і секретної інформації

2 хв читати
Баканов отримав звання лейтенанта, щоб мати доступ до важливої і секретної інформації

Тимчасовий виконувач обов'язків глави Служби безпеки України, перший заступник глави СБУ Іван Баканов отримав звання лейтенанта, щоб мати доступ до важливої і секретної інформації після його призначення в СБУ.

"Насправді звання лейтенанта не дає абсолютно жодних кар'єрних преференцій. Воно потрібно для того, щоб ця людина в правоохоронних органах мала доступ до важливої інформації, секретної інформації. І цим пояснюється звання лейтенанта. Це не високе звання, і воно ніяк не вплине ні на його (Івана Баканова - ІФ) доходи, ні на його кар'єрне зростання. Це звання має у нього бути, щоб він мав доступ до необхідної інформації ", - сказала прес-секретар президента України Юлія Мендель на брифінгу у вівторок.

У свою чергу заступник глави Адміністрації президента України Руслан Рябошапка зазначив, що питання не в тому, яке звання отримав Баканов, оскільки в багатьох спецслужбах успішними керівниками були люди, які є цивільними.

"І, можливо, цей експеримент буде для нас вдалим, коли людина не з системи, не зашорена догматичними уявленнями про те, як має функціонувати спецслужба, буде здатна нарешті зробити реформу спеціальної служби. Тому що до цього практично всі керівники, напевно, крім Хорошковського (глави СБУ Валерія Хорошковського з березня 2010-го по січень 2012 року - ІФ), були спецслужбістами, умовно кажучи, і, на жаль, спецслужба досі не реформована", - зазначив він.

Як повідомлялося, 20 травня, в день інавгурації президента Володимира Зеленського, глава СБУ Василь Грицак і всі його заступники подали новообраному президенту рапорти про відставку.

22 травня Зеленський призначив голову свого передвиборчого штабу Івана Баканова першим заступником глави СБУ - начальником головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ.

З 29 травня Баканов є в.о. глави СБУ, оскільки глава спецслужби під час президентства Петра Порошенка Василь Грицак пішов у відпустку.

6 червня Верховна Рада відмовилася відправити у відставку главу Служби безпеки України Василя Грицака за поданням президента Зеленського. Президент має намір внести нове подання на звільнення Грицака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА