20:55 11.06.2019

Клімкін знову просить депутатів відправити його у відставку

2 хв читати
Клімкін знову просить депутатів відправити його у відставку

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін знову звернувся до народних депутатів з проханням проголосувати за його відставку з посади.

"Дубль №2. Щиро прошу депутатів підтримати моє прохання про відставку. Як то кажуть, дуже дякую. Заздалегідь", - написав він у своєму обліковому записі в Twitter.

Як повідомлялося, Клімкін 17 травня заявив, що написав заяву про свою відставку з посади глави МЗС. Дипломат повідомив, що заздалегідь поінформував Зеленського про свій намір.

30 травня президент України вніс до Верховної Ради проекти подань про звільнення міністра закордонних справ Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і глави СБУ Василя Грицака. 31 травня Клімкін звернувся до депутатів Верховної Ради з проханням підтримати його заяву про відставку з посади міністра закордонних справ.

Проте 6 червня Верховна Рада відмовила президенту Зеленському у звільненні Клімкіна, Полторака і Грицака. Увечері того самого дня представник президента України в парламенті Руслан Стефанчук висловив переконання, що Зеленський наступного тижня знову внесе подання на звільнення Клімкіна, Полторака і Грицака, а також генерального прокурора України Юрія Луценка.

11 червня у ВР було зареєстровано проект постанови (№10382) про призначення Вадима Пристайка міністром закордонних справ України.

Крім того, до Верховної Ради надійшов повторно ініційований Зеленським проект постанови про звільнення Павла Клімкіна з посади глави МЗС України.

Зеленський своїм указом №317/2019 від 22 травня 2019 року призначив українського дипломата, постійного представника України в НАТО Пристайка заступником глави АП.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА