16:05 12.06.2019

Київ наполягає на постійній присутності в Криму гуманітарних міжнародних організацій

2 хв читати
Київ наполягає на постійній присутності в Криму гуманітарних міжнародних організацій

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович у разі погодження з українською стороною візиту до окупованого Криму може побачити на власні очі переслідування й арешти, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Такий візит має узгоджуватися з нами й відбуватися згідно з українським законодавством ... Якщо візит таки буде погоджено, то для повного, а головне, правильного враження від ізольованого та утаємниченого Росією Криму комісар РЄ має обов’язково відчути "незабутню" атмосферу закритості півострова несвободи й побачити на власні очі переслідування та арешти", - написав Клімкін на своїй сторінці у Facebook у середу.

Також міністр наголосив, що після окупації півострова Україна постійно наполягає на забезпеченні присутності в Криму міжнародних організацій, зокрема гуманітарних.

"На ситуацію не вплинеш якимось окремим ситуативним візитом, необхідно створити реальну постійну міжнародну присутність на окупованому півострові", - резюмував глава МЗС України.

На сайті Міністерства закордонних справ РФ 11 червня з'явилося повідомлення, в якому, зокрема, повідомлялося про досягнуту домовленість щодо поїздки комісара РЄ з прав людини Міятович до Криму 7-11 жовтня.

Пізніше Дуня Міятович повідомила на сторінці комісара з прав людини Ради Європи в соцмережі Facebook, що планує відвідати окупований Росією Крим. "Я хочу наголосити, що справді планую поїхати до Криму, але поки що це не підтверджено. Є багато питань, які необхідно прояснити, щоб я могла провадити правозахисну діяльність на півострові", - написала вона.

12 червня в Міністерстві закордонних справ України повідомили про відсутність конкретних домовленостей про дату та програму візиту Міятович до окупованого Криму й очікують її для обговорення параметрів моніторингу на тимчасово окупованих територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА