13:34 13.06.2019

МВС України готується до гарантування безпеки на виборах до ВР

2 хв читати
МВС України готується до гарантування безпеки на виборах до ВР

Міністерство внутрішніх справ України готується до забезпечення правопорядку на позачергових виборах народних депутатів, позиція міністерства залишається нейтральною, рівновіддаленою від усіх учасників виборчого процесу, наголошує глава МВС Арсен Аваков.

"Щодо позачергових виборів народних депутатів. Триває розгляд щодо правової позиції цих виборів у Конституційному суді, ми не можемо прогнозувати рішення КСУ, це не наша компетенція. Але ми маємо бути готові до будь-якого варіанту. Це вже наша компетенція, тому ми готуємося до забезпечення виборів за всіма можливими позиціями", - цитує Авакова департамент комунікації МВС у четвер.

Також він наголосив, що позиція міністерства на цих виборах залишиться незмінною - "політична нейтральність, рівновіддаленість і неухильне забезпечення прав учасників".

Міністр також додав: "Для того, щоб гарантувати рівновіддаленість системи МВС на парламентських виборів, я особисто прийняв рішення не брати політичної участі в цих виборах і не балотуватися в народні депутати. Я, як міністр, чесно виконаю свої обов’язки з координації поліції, ДСНС, Держприкордонслужби, міграційної служби та Нацгвардії".

За словами Авакова, в рамках підготовки до забезпечення правопорядку на позачергових виборах нардепів МВС відновило свою роботу з Центрвиборчкомом і Громадянською мережею "Опора" в контексті реагування на правопорушення.

У свою чергу глава Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що підрозділи поліції нестимуть службу в посиленому режимі з 15 по 28 липня.

"Переведення поліцейських на посилений режим служби пов'язаний із проведенням у країні позачергових виборів до Верховної Ради України. В період підготовки в кожному обласному главку відбудуться навчальні збори. Їхні учасники відпрацюють ситуаційні завдання, пов'язані з виборчим процесом", - наводить прес-служба відомства слова Князєва на сторінці Нацполіції в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, 21 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів народних депутатів на 21 липня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА