19:27 13.06.2019

Словаччина, головуюча в ОБСЄ, позитивно оцінює ініціативи Кучми щодо врегулювання на Донбасі

2 хв читати
Словаччина, головуюча в ОБСЄ, позитивно оцінює ініціативи Кучми щодо врегулювання на Донбасі

Словаччина, головуюча в ОБСЄ, схвалює ініціативи представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми щодо врегулювання ситуації на Донбасі, заявив міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

"Я тільки схвалюю ту робочу атмосферу, яку було відновлено в ТКГ. Я також схвалюю чотири ініціативи, які озвучив другий президент Кучма. В цих ініціативах закладено певний потенціал, який може змінити всю риторику конфлікту, і ми сподіваємося, що всі гравці на цій арені підтримають ці ініціативи", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним у четвер у Києві.

При цьому Лайчак на зустрічі з Клімкіним запропонував свої ініціативи щодо досягнення прогресу в гуманітарному аспекті.

"Серед цих ініціатив є ремонтно-відновлювальні роботи на мосту в Станиці Луганській, захист об'єктів цивільної інфраструктури, проведення розмінування в гуманітарних цілях, обмін утримуваних, відкриття додаткових КПВВ, урегулювання можливих екологічних проблем, поліпшення системи охорони здоров'я та відновлення пасажирського сполучення через лінію зіткнення", - розповів Лайчак.

Він наголосив, що словацьке головування підтримує рішення на основі Мінських домовленостей із досягненню стабільного режиму припинення вогню.

У свою чергу прес-секретар Кучми Дарка Оліфер повідомила подробиці зустрічі представника України в ТКГ із Лайчаком.

"Сторони засвідчили безальтернативність Мінських домовленостей та цілком погодились щодо першочерговості виконання саме безпекового блоку цих угод. В цьому контексті обговорили перебіг підготовки до т. з. хлібного перемир’я. Висловили жаль щодо зриву розведення сил та засобів у районі Станиці Луганської", - написала Оліфер на сторінці у Facebook за підсумками зустрічі.

Співрозмовники відзначили прогрес у процесі звільнення утримуваних осіб, обговорили питання звільнення українських моряків, яке має відбутися в односторонньому порядку.

Лайчак від імені ОБСЄ схвалив рішення Кучми знову очолити українську делегацію в ТКГ і висловив йому повну підтримку в цій роботі.

У зустрічі брали участь спеціальний представник ОБСЄ у ТКГ Мартін Зайдік і новопризначений голова СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА