19:44 13.06.2019

Серед перших донорів партії "Голос" - фахівець Dragon Capital, регіональний президент компанії Jacobs та екс-президент "Київстару"

2 хв читати
Серед перших донорів партії "Голос" - фахівець Dragon Capital, регіональний президент компанії Jacobs та екс-президент "Київстару"

Партія "Голос" оприлюднила імена своїх перших донорів, які зробили внески на фінансування передвиборної кампанії політичної сили на позачергових виборах до Верховної Ради.

Згідно з інформацією на сайті політичної сили, серед перших фінансово партію підтримали інвестиційний банкір, фахівець Dragon Capital із продажу боргових цінних паперів Сергій Фурса, регіональний президент Jacobs Douwe Egberts у країнах Східної Європи, Близького Сходу та країнах Африки Тарас Лукачук, а також екс-президент компанії "Київстар", засновник спільноти талановитих математиків Kontora Pi Петро Чернишов.

У повідомленні наголошується, що перший внесок партія отримала від лідера політсили Святослава Вакарчука.

Водночас суми, які пожертвували донори, не зазначені. Відповідно до закону про політичні партії в Україні, загальний розмір внеску в підтримку політичної партії від громадянина не може перевищувати 400 розмірів мінімальної заробітної плати, від юридичної особи - 800 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року.

Партія "Голос" наголошує, що згідно з політикою франдрейзингу, вона приймає фінансову та іншу підтримку за умови, що донори не впливатимуть на незалежність політичної сили, не поставлять під сумнів її репутацію і не суперечитимуть її цінностям.

Крім того, партія відзначає, що не братиме гроші від компаній, які замішані в корупційних схемах, а також нагадує, що внески не можуть суперечити положенням ст. 15 закону про політичні партії в Україні.

Чернишов у своєму Facebook повідомив, що перерахував на підтримку партії "Голос" Вакарчука 500 тис. грн. безготівково. "Я завжди намагався триматися подалі від політики - бізнес простіше і зрозуміліше", - зазначив екс-президент "Київстару", який раніше очолював Carlsberg в Україні. Посилаючись на думку друзів, він сказав, що політика в Україні сьогодні є джерелом проблем від репутаційних до фінансових. "Я не готовий йти до ВР, але дуже хочу допомогти потрапити туди правильним людям", - пояснив Чернишов свій вибір.

Він також уточнив, що дружить із Вакарчуком 13 років, з його компанією п'ять разів підписував спонсорські контракти. "Я був засмучений, коли Слава вирішив не балотуватися на посаду президента України, але дуже схвалюю його рішення піти до ВР разом із новою партією "Голос", - додав Чернишов.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА