06:52 14.06.2019

Тимошенко: Нова програма з МВФ повинна передбачати зниження тарифів

2 хв читати
Тимошенко: Нова програма з МВФ повинна передбачати зниження тарифів

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко впевнена, що новий президент України і новий уряд повинні почати новий переговорний процес з МВФ, який би стимулював розвиток української економіки і передбачав зниження тарифів.

"Змінюється президент, зміниться уряд і парламент. І треба новий високопрофесійний переговорний процес без підвищення тарифів, без скорочення соцзахисту людей. І такі переговори можливі. Нові переговори потрібні, щоб продовжити співпрацю, поки не будуть покриті дефіцити в фінансах за рахунок детінізації і підйому економіки", - заявила Тимошенко під час прямого ефіру на телеканалі NewsOne в четвер увечері.

Лідер "Батьківщини" нагадала, що "Новий курс" передбачає систему оптимізації держборгу, який сьогодні є непосильним для країни.

Тимошенко назвала основні кроки, які потрібно робити для того, щоб не було дефіциту грошей і не потрібно було звертатися до МВФ.

"По-перше, необхідно поміняти короткострокові запозичення на довгострокові. По-друге, поміняти дорогі гроші, які, на жаль, залучені попередньою владою, на гроші з адекватною вартістю, не руйнувати фінанси країни", - додала вона.

"МВФ працює в Україні, тому що у нас колосальні дефіцити фінансових ресурсів. Ми можемо вийти з цієї ситуації, якщо ми переглянемо податкову систему, митну політику, ми таким чином можемо закрити 43% тіньової економіки. Це на 43% більше дохідна частина бюджету. Реалізувати це можна, закривши контрабанду в Україну і змінити Податковий кодекс, щоб база оподаткування вийшла з тіні", - сказала політик.

Тимошенко запевнила, що вихід є з будь-якої ситуації: "Наша стратегія передбачає вихід з глухого кута. Є шлях, ресурси, мета вийти на абсолютно інший розвиток і країни, і на інший рівень добробуту українським сім'ям".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА