14:30 14.06.2019

Парубій повідомив, що передав до КС документи, які підтверджують наявність коаліції до виходу "Народного фронту"

2 хв читати
Парубій повідомив, що передав до КС документи, які підтверджують наявність коаліції до виходу "Народного фронту"

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що надав Конституційному суду заяви народних депутатів про вихід із коаліції.

"Я передав, як голова Верховної Ради України, до суду (Конституційний суд - ІФ) кілька важливих документів. Один із них - це документ чисельності двох фракцій. Я передав інші документи ... Всі заяви, які надходили до апарату Верховної Ради України про вихід із коаліції", - повідомив Парубій, відповідаючи на запитання журналістів на міжнародному форумі Via Carpatia у п'ятницю.

Спікер також наголосив, що коаліція на початку свого створення налічувала 302 народних депутатів, серед яких було дві фракції та кілька нардепів.

"Я передав усі заяви всіх народних депутатів, які написали заяви про вихід. Якщо кількість тих заяв відняти від цифри 302, теж виходить більше, ніж 226. Що підтверджує, що на момент виходу з коаліції "Народного фронту" коаліція існувала, і, окрім двох фракцій, до неї входив цілий ряд позафракційних народних депутатів", - зазначив він.

За словами Парубія, у нього немає повноважень рахувати членів коаліції, як і немає у президента України такої функції, але "Конституційний суд має на сьогодні достатньо документально засвідчених даних, щоб чітко зробити висновок про те, що і в 2016 році, і у травні, до виходу "Народного фронту", в коаліції налічувалося понад 226 народних депутатів".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів", згідно з яким день голосування на позачергових виборах депутатів призначено на 21 липня.

Конституційне подання 62 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) указу президента про розпуск Ради VIII скликання і позачергових виборах надійшло до КС 24 травня.

Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук повідомив, що група народних депутатів із цієї фракції внесла до Конституційного суду відповідне подання. Парламентарій стверджує, що коаліцію фракцій "Європейська Україна" у Верховній Раді була створена відповідно до законодавства і припинила своє існування 17 травня 2019 року, коли було оголошено про вихід фракції "Народного фронту" з коаліції. На думку депутатів цієї фракції, саме з цього дня розпочався відлік для 30-денного терміну для формування нової коаліції в парламенті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА