12:17 15.06.2019

Яценюк виступає за завершення реалізації проекту "Стіна"

3 хв читати
Яценюк виступає за завершення реалізації проекту "Стіна"

Колишній прем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк виступає за завершення реалізації проекту "Стіна" на російсько-українському кордоні, а "якщо хтось щось вкрав", нехай відповість за законом. "Стіну" (проект "Стіна" – ІФ) необхідно добудувати. Якщо хтось щось вкрав, нехай сяде. Якщо там ніхто нічого не вкрав, і правоохоронні органи почали цю історію як політичну, - нехай відповідають за політичну діяльність", - сказав Яценюк в інтерв'ю Дмитру Гордону, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Екс-прем'єр зазначив, що питанням необлаштованості російсько-українського кордону він займався ще з 2007 року, коли був міністром закордонних справ.

"Ну як на кордоні між Україною і Росією немає ніяких споруд? Взагалі немає державного кордону. А чим тоді займається Державна прикордонна служба, вона охороняє?" - додав екс-прем'єр.

Тому, за словами Яценюка, коли він обійняв посаду глави уряду, він прийняв рішення терміново будувати кордон".

Після цього, як зазначив екс-прем'єр, проти нього і проекту почалася дискредитаційна кампанія, і деякі правоохоронні органи почали на цьому піаритися.

Яценюк нагадав, що, коли був прем'єром, сам підписав доручення перевірити витрату коштів.

"Якщо там вкрали - будь ласка, посадіть їх у в'язницю. Тільки нікого не посадили. Шуму багато, а ніхто не сидить", - додав він.

За словами політика, на місця облаштування держкордону їздили десятки знімальних груп і народні депутати. "Державна прикордонна служба каже: супероб'єкт. Військові кажуть: правильний об'єкт. Звичайно, він не захистить від танків. Так це і не було його метою. Це перша лінія оборони", - заявив Яценюк, додавши, що за таким самим проектом почали облаштовувати кордон з Росією європейські держави, наприклад країни Балтії.

Як повідомлялося, 13 червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про передання в Дарницький районний суд Києва для розгляду по суті обвинувального акта у справі про розтрату державних коштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні, що завдав збитків державі на 16 млн 688 тис. 496,31 грн.

Звинувачення пред'явлено 8 особам: трьом посадовим особам Держприкордонслужби України, трьом директорам фірм-підрядників і двом посередникам. Обвинувачення пред'явлено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб, в особливо великих розмірах); за ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу України (нецільове використання бюджетних коштів службовою особою, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групи осіб); за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення); ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України (організація фіктивного підприємництва); а також за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України (організація внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей за попередньою змовою групи осіб).

У Державній прикордонній службі України заявили, що основними доказами у кримінальному провадженні за фактом розтрати держкоштів проекту "Стіна" є експертизи, проведені із значними порушеннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА