10:18 18.06.2019

Посол Вільям Тейлор прибув до Києва як тимчасово повірений у справах США в Україні

2 хв читати
Посол Вільям Тейлор прибув до Києва як тимчасово повірений у справах США в Україні

Посол Вільям Тейлор (William B. Taylor) став тимчасово повіреним у справах США в Україні (Chargé d'Affaires a.i.), повідомляє посольство Сполучених Штатів Америки.

"Посольство США в Києві радо вітати посла Вільяма Тейлора в Україні як тимчасово повіреного в справах. Він керуватиме нашою командою в цей період історичних виборів і перехідного періоду", - йдеться в повідомленні диппредставництва.

"Я з нетерпінням чекаю того, щоб очолити команду посольства США у розбудові міцних робочих відносин з президентом Зеленським та його командою, іншими українськими посадовцями та політичними силами, а також підтримці наших міцних партнерських відносин з громадськими організаціями та українським народом", - зазначив Тейлор.

Він запевнив, що США, як і раніше, глибоко віддані успіху стабільної, процвітаючої, демократичної та вільної України, а також продовжують підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

Тейлор був послом США в Україні в 2006-2009 роках, обіймав посаду спеціального координатора Державного департаменту з перехідного періоду на Близькому Сході та ін. До недавнього часу - виконавчий віце-президент в Інституті миру в США.

У посольстві зазначили, що Крістіна Квін, яка наприкінці травня прибула до України як тимчасово повірений у справах США, відновить роботу як заступник голови місії.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Держдепартамент запропонував Тейлору зайняти посаду тимчасового повіреного в справах США в Україні, він дав на це свою згоду на зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА