11:20 18.06.2019

"Народний фронт" закликає Зеленського скликати РНБО через зміну власника телеканалу Zik

2 хв читати
"Народний фронт" закликає Зеленського скликати РНБО через зміну власника телеканалу Zik

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді закликає президента України Володимира Зеленського відреагувати на зміну власника телеканалу Zik через загрозу "російського реваншу".

"Фракція "Народного фронту" звертається до президента Володимира Зеленського із закликом невідкладного скликання засідання РНБО для розгляду питання загроз інформаційній безпеці з максимальним інформуванням суспільства про ухвалені рішення", - сказав голова фракції Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради парламенту у вівторок у Києві.

"Zik - третій телеканал у руках російської п'ятої колони. І ми маємо усвідомлювати, що завтра або післязавтра таких каналів ставатиме ще більше, якщо відповідальні державні сили не намагатимуться протистояти інформаційній окупації", - заявив він.

Парламентарій висловив повагу до рішення журналістів звільнитися з телеканалу ZIK після зміни власника телеканалу.

"Народний фронт" вимагає чіткої реакції та плану дій для недопущення московського реваншу в Україні", - резюмував Бурбак.

Як повідомлялося, народний депутат України Тарас Козак (фракція "Опозиційний блок"), власник телеканалів "112 Україна" і NewsOne, став власником телевізійних мовників телеканалу ZIK та створює медіахолдинг "Новини".

Тарас Козак входить до першої десятки виборчого списку партії "Опозиційна платформа - За життя".

У грудні минулого року Козак відзвітував про купівлю дев'яти компаній групи "112 Україна", оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 млн грн.

Згідно з його повідомленням про суттєві зміни майнового стану в реєстрі декларацій від 14 грудня, продавцем усіх дев'яти компаній виступила швейцарська Plirofories AG.

Йдеться про купівлю ТОВ "Аріадна ТВ" (оцінено в 14,71 млн грн), "Новий формат ТВ" (11,49 млн грн), "ТВ Вибір" (8,11 млн грн), "Телерадіокомпанія "112-ТВ" (14,36 млн грн), "Лідер ТВ" (10,4 млн грн), "Партнер ТВ" (8,37 млн грн), "Сей.ТВ Системз" (2,38 млн грн), "Інформаційне агентство "112.юей" (2,97 млн грн) та "Інформаційне агентство "112-Україна" (0,1 млн грн).

Раніше, 12 жовтня минулого року, Козак відзвітував про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41-42 млн грн. Тоді продавцем виступила швейцарська MW Investment AG.

За день до цього він відзвітував про отримання 96,61 млн грн дивідендів від кіпрської Turul Investments Limited, яка наприкінці грудня 2017 року вже перерахувала йому 36,3 млн грн дивідендів.

Козак на момент обрання до ВР був головою правління ПП "Прайвет Канселер", депутатом Львівської облради, а раніше з 1993 до 2010 року працював у податкових і митних органах, дослужившись до заступника голови Держмитслужби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА