12:39 18.06.2019

П'ять партій мають реальні шанси пройти до ВР, ще одна балансує на межі з урахуванням похибки

2 хв читати
П'ять партій мають реальні шанси пройти до ВР, ще одна балансує на межі з урахуванням похибки

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, то до парламенту пройшли б партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність", і хороші шанси є у партії "Голос", свідчать результати ролінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Згідно з оприлюдненими на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок даними, "Слугу народу" готові підтримати 47,5% респондентів серед тих, хто визначився, і голосуватиме, "Опозиційну платформу - За життя" - 11%, ВО "Батьківщина" - 8,7%, "Європейську солідарність" - 8,3% опитаних, "Голос" - 5,3%.

З урахуванням похибки вибірки також мають шанси подолати прохідний бар'єр у 5% партія "Сила і честь" з підтримкою 3,9% голосів відповідно.

При цьому порівняно з даними за попередній період рейтинг "Слуги народу" і "Голосу" зріс, а інших лідируючих партій дещо знизився.

За "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка готові голосувати 2,9% респондентів серед тих, хто визначився, і має намір голосувати, за Радикальну партію Олега Ляшка - 2,4%, за "Об'єднання "Самопоміч" - 2,2%, "Опозиційний блок - Партію миру та розвитку" - по 1,7%, ВО "Свобода" - 1,5%. Решта партій набрали б менше ніж 1% голосів опитаних.

Якби парламентські вибори відбувалися найближчої неділі, то 44,5% опитаних точно мають намір голосувати, а 38,8% - скоріше мають намір голосувати. 6,1% точно не голосуватимуть і ще 6% швидше не голосуватимуть.

Серед усіх опитаних респондентів за "Слугу народу" готові голосувати 40,4% за "Опозиційну платформу - За життя" - 9,3%, "Батьківщину" - 7,5%, "Європейську солідарність" - 7,1%, "Голос" - 4,5%, "Силу і честь" - 3,3%, "Громадянську позицію" - 2,4%.

Ролінгове дослідження передбачає проведення основного опитування і періодичних (похвильових) оновлень бази даних опитування шляхом заміни частини анкет на новіші. Хвиля ролінгу - часовий проміжок збору нових даних для оновлення бази. Кожна хвиля реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці щоразу нові. Вибірка кожної хвилі ролінгу є зменшеною копією загальної вибірки.

Під час основного опитування 15-19 травня було опитано 2 тис. 121 респондента віком від 18 років із 24 областей і Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Похибка вибірки 1,2-2,2%.

Під час першої хвилі ролінгу 24-31 травня було замінено 250 анкет. Похибка вибірки не перевищує 2,2%. Під час другої хвилі 1-7 червня було опитано 1670 респондентів у всій Україні (замінено 1000 анкет). Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА