12:51 18.06.2019

В "Опозиційній платформі - За життя" заявили про неприпустимість закликів до бойкоту телеканалу ZIK

2 хв читати
В "Опозиційній платформі - За життя" заявили про неприпустимість закликів до бойкоту телеканалу ZIK

Народний депутат, член парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Павленко вважає заклики до бойкотування телеканалу ZIK спробою обмежити свободу слова в Україні.

"Останні заяви кандидатів із передвиборчого списку "Слуги народу" викликають велике занепокоєння за майбутнє свободи слова в Україні (йдеться про заклик 9-го номера списку партії "Слуга народу" і наразі генерального продюсера каналу "1+1" Олександра Ткаченка до бойкоту телеканалу ZIK, якій він розмістив на своїй сторінці у Facebook). У "кращому" випадку — це специфічний прояв журналістських ревнощів та намагання у такий спосіб нашкодити серйозному конкуренту. У гіршому — сформована позиція політика, який прагне обмежити свободу слова та унеможливити діяльність ЗМІ, яке йому не подобається", - наводить вислів Павленка прес-служба партії.

Політик також вважає, що наразі представники нової влади починають крок за кроком рухатися стопами своїх політичних попередників, закликають до бойкотів і заборон, ділять українців на своїх та чужих, "ворогів" і "патріотів", що є неприпустимим.

"Що ж стосується таких висловлювань, то хочу закликати представників різних політичних сил - не робити цього, щоб потім, як кажуть, "не позичати в Сірка очі", - додав Павленко.

Як повідомлялося, народний депутат України Тарас Козак (фракція "Опозиційний блок"), власник телеканалів "112 Україна" і NewsOne, став власником телевізійних мовників телеканалу ZIK та створює медіахолдинг "Новини".

Тарас Козак входить до першої десятки виборчого списку партії "Опозиційна платформа - За життя".

18 червня фракція "Народний фронт" у Верховній Раді закликала президента України Володимира Зеленського відреагувати на зміну власника телеканалу ZIK у зв'язку із загрозою "російського реваншу".

"Фракція "Народного фронту" звертається до президента Володимира Зеленського із закликом невідкладного скликання засідання РНБО для розгляду питання загроз інформаційній безпеці з максимальним інформуванням суспільства про ухвалені рішення", - сказав голова фракції Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА