13:19 18.06.2019

Міністр внутрішніх справ Молдови звернувся до влади України з проханням посприяти у встановленні місця перебування молдовських олігархів

2 хв читати
Міністр внутрішніх справ Молдови звернувся до влади України з проханням посприяти у встановленні місця перебування молдовських олігархів

Новий міністр внутрішніх справ Молдови Андрій Нестасе звернувся до влади України з проханням посприяти у встановленні місця перебування молдовських олігархів - Володимира Плахотнюка та Ілана Шора.

"Ми всі знаємо, що Плахотнюк і Шор - партнери, партнери по бізнесу, партнери в політиці, партнери в узурпації влади. Й вони мають відповісти за свої діяння. Кажуть, що їх немає у країні. Але в МВС Молдови, в прикордонній поліції немає даних про те, що вони залишили територію Молдови", - повідомив Нестасе у вівторок з трибуни парламенту Молдови.

За його словами, "вони навряд чи залишилися в країні, є всі підстави вважати, що вони все-таки поїхали".

"Є два варіанти - або вони поїхали через Придністровський регіон в Україну. І в цьому випадку ми просимо українську владу посприяти і сказати нам, чи в'їхали вони в Україну через придністровську ділянку кордону, яку не контролює молдовська влада. Або ж вони поїхали через так званий коридор для бандитів, який самі створили для себе й неодноразово користувалися ним протягом останніх років", - заявив Нестасе.

З трибуни парламенту він вимагав скасування депутатської недоторканності олігарха Володимира Плахотнюка.

"Я вважаю, що Плахотнюка і Шора необхідно притягнути до кримінальної відповідальності за узурпацію влади та скоєння злочину з захоплення державних установ країни", - сказав Нестасе.

Як повідомлялося, у п'ятницю ввечері, відразу після оголошення Демпартії про перехід в опозицію, Плахотнюк і його найближче оточення залишили Молдову. Протягом двох-трьох годин із кишинівського аеропорту вилетіло кілька чартерних рейсів з політиками, бізнесменами та членами їхніх сімей. Відомо, зокрема, що бізнесмен Ілан Шор (чоловік співачки Жасмін), якого обвинувачують у крадіжці мільярда доларів з банківської системи Молдови, вивіз свою сім'ю до Москви. Один літак вилетів до Лондона, один приземлився в Одесі, а п'ять чартерів - у Стамбулі. Сім'я Володимира Плахотнюка проживає в Женеві вже багато років.

Напередодні лідер Демократичної партії Молдови, олігарх Володимир Плахотнюк заявив, що переходить в опозицію, але "залишається на барикадах і незабаром повернеться до країни". Він написав у понеділок на своїй сторінці у Facebook, що перебуває за кордоном разом зі своєю сім'єю, якій "необхідно гарантувати безпеку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА