14:14 18.06.2019

Від парламенту до АП і КС досі не надійшли документи про існування коаліції

2 хв читати
Від парламенту до АП і КС досі не надійшли документи про існування коаліції

Офіційна інформація про існування коаліції в парламенті досі не надійшла ні до Адміністрації президента України, ні до Конституційного суду України, повідомив представник глави держави в КС Федір Веніславський.

Як повідомляється на сайті президента, Веніславський констатував, що на офіційний запит від 5 червня на ім'я голови Верховної Ради щодо персонального складу фракцій "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт" надійшла формальна відписка про велику завантаженість апарату парламенту й неможливість найближчим часом дати відповідь.

"Щодо заяв голови ВР Андрія Парубія про начебто надання необхідних документів, то жодних нових доказів, які засвідчили б існування коаліції, він не надав. Він надав лише список коаліції станом на 27 листопада 2014 року і список членів двох фракцій – "ББП" та "НФ" станом на 14 квітня 2016 року, які ми під сумнів не ставимо і які є в матеріалах справи", - зазначив представник президента в КС.

При цьому він зазначив, що інформацію про персональний склад фракцій "БПП" і "Народний фронт" з 29 березня 2016 року (коли фракція Радикальної партії Олега Ляшка остаточно заявила про вихід із коаліції) по 13 квітня 2016 року, коли нібито було створено нову коаліцію, Парубій не надав. Крім того, він не надав відомості про персональний склад цих двох фракцій станом на 2019 рік.

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів", згідно з яким день голосування на позачергових виборах депутатів призначений на 21 липня.

Конституційне подання 62 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) цього указу президента надійшло до КС 24 травня.

Нардепи вважають, що указ не відповідає такому елементу верховенства права, як юридична визначеність, оскільки не містить належного обґрунтування наявності підстав для дострокового припинення повноважень парламенту.

Автори клопотання зазначають, що, відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 90 Конституції України, президент не встановлює відсутності або наявності коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, а тільки видає указ за наявності юридичного факту - відсутності коаліції депутатських фракцій у парламенті протягом одного місяця з дня припинення її діяльності.

На думку народних депутатів, указ суперечить низці норм Конституції України.

11 червня КС перейшов до розгляду в закритому режимі слухання щодо конституційності указу про розпуск Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА