21:12 18.06.2019

ЦВК: Єфремов згідно із законом не може балотуватися до ВР за списком "Опоблоку" замість іншого кандидата

2 хв читати

Екс-голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не може зайняти місце Володимира Пилипенка у виборчому списку партії "Опозиційний блок" на позачергових виборах до Верховної Ради України, оскільки цього не передбачає закон "Про вибори народних депутатів України", заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко, повідомляє "24 канал".

Як розповів Радченко у вівторок, закон "Про вибори народних депутатів України" дозволяє виключати, проте не надає права включати інших кандидатів на заміну до виборчого списку партії, схваленого з'їздом партії після встановленого терміну, а саме 10 червня.

За його словами, політичні партії мають право виключити кандидатів, внесених до виборчого списку, якщо таке рішення буде ухвалено на з'їзді.

Заступник голови Центрвиборчкому додав, що якщо ж партія порушить норми закону, то у ЦВК можуть виникнути запитання щодо реєстрації виборчого списку такої політсили.

15 червня народний депутат, лідер партії "Наші" Євген Мураев заявив, що Єфремов займе місце Володимира Пилипенка в першій десятці виборчого списку партії "Опозиційний блок" на позачергових виборах до Верховної Ради України. За його словами Єфремов увійде до першої десятки виборчого списку "Опозиційного блоку" замість Пилипенка, який прийняв рішення не брати участі у виборчій кампанії.

"Олександр Сергійович (Єфремов - ІФ) вже три роки перебуває в місцях позбавлення волі з абсолютно надуманих обвинувачень, що не мають доказової бази. Я дуже сподіваюся, що це допоможе його звільнити і привернути увагу ще до тисяч інакодумців, які перебувають у місцях позбавлення волі через режим Порошенка (п'ятий президент України Петро Порошенко - ІФ). Я б хотів, щоб на це звернув увагу Зеленський (нинішній глава Української держави Володимир Зеленський - ІФ) і все-таки звільнив цих людей", - заявив Мураєв в ефірі телеканалу "Україна".

Як повідомлялося, Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінують підтримку самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві під час захоплення будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Йому також ставлять за провину організаційне та інше сприяння створенню і діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

24 квітня 2019 року Старобільський районний суд Луганської області продовжив запобіжний захід у вигляді арешту екс-голові парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову - до 22 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА