16:01 19.06.2019

До ВР проходять п'ять партій, рейтинг "Голосу" Вакарчука сягнув 8,1% - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
До ВР проходять п'ять партій, рейтинг "Голосу" Вакарчука сягнув 8,1% - опитування "Рейтингу"

До Верховної Ради України проходять п'ять політсил, лідирує, як і раніше, партія "Слуга народу", свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 8 по 12 червня.

Так, згідно з опитуванням, якби парламентські вибори відбувалися найближчої неділі, за партію "Слуга народу" президента Володимира Зеленського готові проголосувати 47,1% тих, хто має намір голосувати й визначився з симпатіями (34,5% з усіх опитаних). За партію "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 11,1% тих, хто визначився (і 8% з усіх опитаних), за партію "Голос" Святослава Вакарчука - 8,1% респондентів (6% серед усіх опитаних).

Також долають прохідний 5-відсотковий бар'єр партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,3% серед тих, хто визначився, і 5,2% всіх опитаних) і "Європейська солідарність" п'ятого президента України Петра Порошенка (5% серед тих, хто визначився, і 3,6% усіх опитаних).

Може подолати 5-відсотковий бар'єр і пройти до парламенту партія "Сила і честь" екс-глави СБУ Ігоря Смешка, яку готові підтримати 4,1% тих, хто визначився з симпатіями (3% всіх опитаних).

Партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка набирає лише 2,2% серед тих, хто визначився, партії Радикальна партія Олега Ляшка та ВО "Свобода" Олега Тягнибока - по 2,1% тих, хто визначився (всі три політсили набирають по 1,6% серед усіх опитаних респондентів).

За партію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана "Українська стратегія" готові проголосувати 1,9% тих, хто визначився (1,4% всіх опитаних), за "Опозиційний блок" - 1,8% (1,3%), за ВО "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового - 1,2% (0,8%). Рейтинг інших політичних сил - менше ніж 1%.

Також, згідно з опитуванням, понад половина респондентів вірить у те, що партія "Слуга народу" подолає 5-відсотковий виборчий бар'єр і потрапить до майбутнього парламенту. Близько 40% говорять так про партію "Батьківщина", третина - про партію "Опозиційна платформа - За життя", чверть - про партію "Європейська солідарність", кожен п'ятий - про партію "Голос". Серед прихильників політичних сил із порівняно високим рейтингом більше ніж 70% вірять у те, що їхні лідери потраплять до Верховної Ради.

Крім того, 77% опитаних висловили однозначну готовність узяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. Ще 12% зазначили, що скоріше готові брати участь, 8% - не голосуватимуть, 3% - не визначилися.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Було опитано 2 тис. респондентів. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА