16:18 19.06.2019

Половина українців задоволена діяльністю президента Зеленського і 38% поки що не можуть сформувати свого ставлення до нього - опитування

2 хв читати
Половина українців задоволена діяльністю президента Зеленського і 38% поки що не можуть сформувати свого ставлення до нього - опитування

 Майже половина опитаних громадян України задоволені діяльністю президента України Володимира Зеленського, зростає кількість тих, хто оптимістично дивиться на стан справ у країні, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 8 по 12 червня.

Так, згідно з результатами опитування, 35% респондентів заявили, що Україна рухається у правильному напрямі, 36% дотримуються протилежної думки, ще 30% не визначилися.

"Динаміка зміни настроїв населення в позитивний бік далі триває", - наголошується в прес-релізі групи "Рейтинг".

За їхніми даними, порівняно більше тих, хто має оптимістичніші погляди на стан справ у країні, спостерігається серед жителів півдня, молодих респондентів, виборців партій "Слуга народу", "Сила і честь", а також "Голос". Водночас прихильники партій "Європейська солідарність" і "Опозиційна платформа - За життя" - найбільш песимістичні в цьому питанні.

Половина опитаних (49%) задоволені діяльністю президента Зеленського, 14% - протилежної думки, ще 38% поки не змогли сформувати свого ставлення до нього.

Також 22% респондентів позитивно оцінюють роботу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, а 65% оцінюють негативно.

Роботою Верховної Ради не задоволені майже 90% респондентів, задоволені лише 5%.

Згідно з опитуванням, половина респондентів (50%) очікують від президента Зеленського вирішення питання припинення вогню на Донбасі. 38% мають надію щодо зниження тарифів, 22% очікують зменшення впливу олігархів на політику, 20% очікують підвищення соціальних стандартів, 19% - покарання винних у корупції чиновників, 17% - скасування недоторканності народних депутатів, 16% - підвищення якості медицини, 13% - активізації співробітництва з НАТО та ЄС, 12% - налагодження співпраці з Росією, 12% - зміцнення української армії, 10% - об'єднання країни.

"Очікування щодо припинення війни на Донбасі притаманні практично більшості респондентів у всіх макрорегіонах. З іншого боку, трохи вищий рівень очікувань щодо зниження тарифів, зменшення впливу олігархів на політику та налагодження відносин із Росією фіксується серед жителів півдня і сходу. Щодо покарання чиновників, винних у корупції, трохи вищі очікування на заході та півдні, скасування недоторканності народних депутатів - у центрі, підвищення якості медицини - на півдні, активізації співпраці з НАТО і ЄС і зміцнення української армії - на заході", - зазначено в прес-релізі групи "Рейтинг".

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Було опитано 2 тис. респондентів. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА