11:34 20.06.2019

До ВР проходять п'ять партій - соцопитування Інституту ім. Яременка і "Соціального моніторингу"

2 хв читати
До ВР проходять п'ять партій - соцопитування Інституту ім. Яременка і "Соціального моніторингу"

П'ять політичних партій можуть подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр на парламентських виборах, ще дві мають рейтинг, що наближається до цього бар'єра, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка і центром "Соціальний моніторинг" 7-10 червня 2019 року.

У рейтингу електоральних симпатій серед політичних сил лідируючу позицію продовжує займати партія "Слуга народу", яку планують підтримати 49,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. Прохідний бар'єр також долають "Опозиційна платформа - За життя" (10,3%), "Батьківщина" (9%), "Європейська солідарність" (8,7%), партія "Голос" (5,9%). Наближаються до 5% "Громадянська позиція" і "Сила і честь" (по 4%).

Крім того, 2% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями, мають намір підтримати Радикальну партію Олега Ляшка, 1,1% - "Українську стратегію" Володимира Гройсмана. Об'єднання "Самопоміч", "Свобода" та "Опозиційний блок - Партія миру та розвитку" набирають по 0,7-0,8% голосів, інші - 0,5% і менше. Вагалися з відповіддю 9,3%.

58% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року, а 27% зазначили, що найімовірніше будуть голосувати. 4% опитаних заявили, що швидше за все не братимуть участь у голосуванні, а ще 7% однозначно не планують голосувати. 3% опитаних не визначилися з планами щодо участі в дострокових виборах.

Серед політиків, яких опитані хотіли б бачити в складі нової Верховної Ради перші місця посідають Анатолій Гриценко (43%), Святослав Вакарчук (38,1%), Юлія Тимошенко (36%) та Ігор Смешко (35,3).

Юрія Бойка назвали 27% респондентів, Володимира Гройсмана - 22,7%, Олега Ляшка - 19,5%, Петра Порошенка - 17,8%, Міхеіла Саакашвілі - 15%, Олега Тягнибока - 14,8%, Арсена Авакова - 12, 7%. При цьому Порошенко, Ляшко, Саакашвілі, Тягнибока та Авакова не хотіли б бачити у ВР понад 60% опитаних. Найнижчий антирейтинг (менше ніж 40%) у Гриценка, Вакарчука і Смешка.

Під час дослідження було опитано 2001 респондента віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, типом населеного пункту і регіоном. Помилка репрезентативності дослідження: 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА