14:25 20.06.2019

Донорами партії "Голос" стали фіндиректор компанії "Чумак", співзасновник Kasta.ua і гендиректор MacPaw

2 хв читати
Донорами партії "Голос" стали фіндиректор компанії "Чумак", співзасновник Kasta.ua і гендиректор MacPaw

 Партія "Голос" оприлюднила імена нових донорів, які зробили внески на фінансування передвиборної кампанії політичної сили на позачергових виборах до Верховної Ради.

Згідно з інформацією на сайті політичної сили, серед другої трійки донорів фінансовий директор компанії "Чумак" Андрій Левчук, співзасновник і генеральний директор маркетплейсу Kasta.ua Андрій Логвин, а також засновник і генеральний директор ІТ-компанії MacPaw Олександр Косован.

У повідомленні наголошується, що всі внески бізнесмени роблять як фізичні особи, а не від імені своїх компаній. Проте суми, які пожертвували донори, не зазначені.

"Мрія бізнесу - єдині правила гри. Але просто мріяти мало, потрібно цивілізовано впливати і вимагати змін. Тому вважаю, що публічна допомога прозорим політичним силам - це не право, а обов'язок українського підприємця", - наводяться на сайті слова Андрія Логвина.

Як повідомлялося, перший внесок партія отримала від лідера "Голосу" Святослава Вакарчука.

Минулого тижня він також представив перших трьох донорів партії від бізнесу. Серед перших фінансово партію підтримали інвестиційний банкір, фахівець Dragon Capital з продажу боргових цінних паперів Сергій Фурса, регіональний президент Jacobs Douwe Egberts у країнах Східної Європи, Близького Сходу і країнах Африки Тарас Лукачук, а також екс-президент компанії "Київстар", засновник спільноти талановитих математиків Kontora Pi Петро Чернишов.

Відповідно до закону про політичні партії в Україні, загальний розмір внеску на підтримку політичної партії від громадянина не може перевищувати 400 розмірів мінімальної заробітної плати (наразі - 1,67 млн грн), від юридичної особи - 800 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року.

Партія "Голос" наголошує, що згідно з політикою франдрейзингу, вона приймає фінансову та іншу підтримку за умови, що донори не впливатимуть на незалежність політичної сили, не поставлять під сумнів її репутацію і не суперечитимуть її цінностям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА