11:21 21.06.2019

Суд ухвалив рішення, яке дає можливість Саакашвілі брати участь у парламентських виборах в Україні

2 хв читати
Суд ухвалив рішення, яке дає можливість Саакашвілі брати участь у парламентських виборах в Україні

Печерський районний суд Києва задовольнив позов лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі про встановлення факту його безперервного проживання в Україні протягом п’яти років для реєстрації його кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах 21 липня.

На засіданні в п'ятницю суддя Сергій Вовк задовольнив позов Саакашвілі до Печерського районного відділу управління Державної міграційної служби в Києві та Київській області.

"Встановити факт безперервного, на законних підставах проживання Міхеіла Саакашвілі на території України з 23 лютого 2014 року до 6 червня 2019 року", - йдеться в оприлюдненому судом рішенні.

На це рішення може бути подано апеляцію.

Як повідомлялося, в липні 2017 року п'ятий президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

28 травня президент України Володимир Зеленський скасував рішення свого попередника Порошенка про позбавлення Саакашвілі громадянства України. А вже 29 травня Саакашвілі повернувся до України.

13 червня Саакашвілі заявив, що відповідає всім нормам законодавства, щоб бути депутатом Верховної Ради, зокрема нормі про проживання в Україні протягом п'яти останніх років.

"У моєму випадку є прецеденти в українському законодавстві, якщо людина відсутня в Україні з поважних обставин, а в моєму випадку це всім зрозуміло. Президент Зеленський скасував указ попереднього президента і визнав тим самим, що це було незаконно (позбавлення громадянства - ІФ). Якщо це було незаконно, то моя відсутність теж була незаконною, а значить, поважною причиною", - сказав він на брифінгу

10 червня на з'їзді "Руху нових сил" було затверджено список партії на виборах. До його першої п'ятірки увійшли лідер партії Міхеіл Саакашвілі, екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, громадський діяч Олесь Доній, гросмейстер з Одеси Наталія Жукова та екс-міністр економіки Володимир Лановий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА