14:54 21.06.2019

Стефанчук дав зрозуміти, що Зеленський ветує закон про ТСК із нормами про імпічмент

2 хв читати
Стефанчук дав зрозуміти, що Зеленський ветує закон про ТСК із нормами про імпічмент

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук дав зрозуміти, що глава держави Володимир Зеленський накладе вето на закон про тимчасові слідчі комісії (ТСК) парламенту через велику кількість порушень під час голосування за документ.

"Президент чітко сказав, що не підпише жодного закону, в якому було кнопкодавство або допущено інші великі порушення регламентних процедур. Тому ми наразі уважно вивчаємо ці питання", - сказав він в ефірі "Радіо НВ", відповідаючи на запитання про те, чи буде президент підписувати закон про ТСК.

За його словами, рішення стосовно закону про ТСК буде ухвалено найближчим часом.

"Щодо закону про тимчасові слідчі комісії. Ми його наразі вивчаємо. І ми вже бачимо, що там близько 10 порушень і суперечностей із Конституцією України. Рішення ухвалюватиметься окремо з цього питання. Я думаю, це буде найближчим часом", - заявив Стефанчук.

Представник президента у ВР зазначив, що закон нині аналізують, але вже зараз відомо, "що там велика кількість порушень Конституції". "Тому ми однозначно застосовуватимемо право президентського вето на ті чи інші законопроекти", - додав він.

Водночас Стефанчук закликав журналістів передавати до Адміністрації президента дані про неперсональне голосування народних депутатів під час ухвалення законів.

Як повідомлялося, законопроект зареєстрували в парламенті в листопаді 2014 року кілька народних депутатів, зокрема спікер Парубій.

Депутати прийняли документ у першому читанні 25 квітня 2019 року. Під час підготовки до другого читання до законопроекту надійшло понад 1600 поправок.

Законопроект покликаний законодавчо врегулювати повноваження парламенту щодо визначення статусу, порядку створення і діяльності тимчасових слідчих комісій, тимчасових спеціальних комісій і спеціальної тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування під час процедури відсторонення президента України з посади в порядку імпічменту. Підставою для ініціювання імпічменту та утворення спеціальної слідчої комісії є подання, підписане більшістю нардепів від конституційного складу парламенту, підписи яких не відкликаються.

Документ визначає правовий статус цих комісій, їхні повноваження та організаційні засади діяльності. Зокрема, законопроект встановлює порядок створення і організацію діяльності спеціальної тимчасової слідчої комісії для розслідування обставин вчинення президентом України державної зради або іншого злочину.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА