16:18 21.06.2019

Звільнення Авакова в компетенції Верховної Ради, а не президента

1 хв читати
Звільнення Авакова в компетенції Верховної Ради, а не президента

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про негайне відсторонення від виконання службових обов'язків із подальшим звільненням з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, розміщену на сайті глави держави 2 червня 2019 року.

У відповіді, оприлюдненій у п'ятницю на сайті президента України, звільнення з посади міністра внутрішніх справ України, відповідно до Конституції України, здійснюється за поданням прем'єр-міністра України й належить до повноважень Верховної Ради.

Відповідно до вимог закону України "Про Кабінет Міністрів України" члена уряду може звільнити з посади Верховна Рада шляхом прийняття відставки члена Кабміну за поданою ним заявою про відставку, за поданням прем'єра і за власною ініціативою.

Відсторонення конкретної посадової особи з посади як засіб забезпечення кримінального провадження застосовується на умовах і в порядку, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України.

"З огляду на конституційні засади поділу державної влади та правового порядку в Україні законодавчо визначені підстави для участі президента України в усуненні з посади та прийнятті рішення про звільнення з посади міністра внутрішніх справ України поки що відсутні", - йдеться в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА