12:25 22.06.2019

Інформація про продаж або зміну власності української ГТС не відповідає дійсності

2 хв читати
Інформація про продаж або зміну власності української ГТС не відповідає дійсності

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко наголошує, що проти нього особисто не відкрито жодного кримінального провадження, тільки фактові справи.

"За фактом відкрито кілька кримінальних справ. Наголошую: я пишаюся кожною кримінальною справою, яку відкрито за фактом", - сказав Порошенко в ефірі телеканалу" Україна", повідомляє сайт "Європейської солідарності".

Зокрема, серед таких справ він назвав звернення лідера ВО "Батьківщина", екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з приводу ситуації з газотранспортною системою (ГТС) країни.

"...звернення Юлії Тимошенко щодо української газотранспортної системи. Точно скажу, що не пані Тимошенко коментувати газові питання. А, може, навпаки - адже саме вона в 2009 році підписала контракт, у результаті якого Україні було завдано збитків більш ніж в $40 млрд. І саме в результаті моїх дій і дій моєї команди позов на $4,6 млрд був виграний в Стокгольмському арбітражі, була забезпечена енергетична незалежність нашої держави", - зазначив Порошенко.

При цьому він запевнив, що інформація про продаж або зміну власності української ГТС – "точно брехня і точно не відповідає дійсності".

П'ятий президент згадав також кримінальну справу про те, що він як верховний головнокомандувач віддав наказ на контрнаступ. "В результаті ефективних дій Збройних сил України, добровольців, волонтерів, виконуючи мій наказ президента України, було звільнено 2/3 окупованої території Донбасу. І для мене кримінальна справа за наказ про контрнаступ - це як орден "За заслуги " III ступеня", - сказав Порошенко.

Крім того, він назвав кримінальну справу, відкриту за фактом наказу для групи військових кораблів ВМС України відправитися з Одеси на ротацію для забезпечення захисту азовського узбережжя Маріуполя. "Деякі втікачі, які п'ять років переховувалися за кордоном, вже після завершення моїх повноважень повернулися, звернулися в правоохоронні органи, щоб за цей наказ відкрити другу кримінальну справу. Це як орден "За заслуги" II ступеня. Я пишаюся кожним таким зверненням, бо на посаді президента я робив все для того, щоб захистити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України", - підсумував Порошенко.

Як повідомлялося, 21 червня Тимошенко заявила, що партія звернулася в Державне бюро розслідувань (ДБР) із заявою про вчинення злочину – доведення до штучного банкрутства української ГТС. За її словами, заява зареєстрована і внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Тимошенко зазначила, що п'ятий президент України Петро підписав закон, який дозволив передавати ГТС в управління, в концесію або приватизувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА