14:00 22.06.2019

Баканов обговорив у США підготовку візиту Зеленського у Вашингтон

2 хв читати
Баканов обговорив у США підготовку візиту Зеленського у Вашингтон

В.о. глави Служби безпеки України Іван Баканов у рамках візиту до США обговорив майбутній візит президента України Володимира Зеленського.

"Особливу увагу приділено підготовці візиту до Вашингтона президента України Володимира Зеленського, який має відбутися незабаром на запрошення президента США Дональда Трампа", - йдеться в повідомленні на сторінці СБУ в Фейсбуці в суботу.

Баканов поінформував американську сторону про низку стратегічних послань глави Української держави. Зокрема, на зустрічі із заступником помічника державного секретаря США з питань Європи і Євразії Джорджем Кентом підтверджено незмінність зовнішньополітичного курсу України, поглиблення євроатлантичної інтеграції держави. В. о. глави СБУ відзначив відданість нової команди в Києві курсу політичних та економічних реформ, що наближають Україну до найкращих європейських стандартів.

Сторони приділили особливу увагу розвитку співробітництва у військово-технічній та енергетичній сферах, відзначивши важливість послідовної підтримки з боку Конгресу США євроатлантичного курсу України.

На зустрічі зі спеціальним помічником президента США з питань Європи Фіоною Гілл Баканов обговорював практичні кроки стратегічного партнерства між двома державами. "Україна розраховує на безперервний і більш інтенсивний діалог з представниками Білого дому та Державного департаменту США", - сказав він.

Член Палати представників, співголова Українського конгресу Марсія Каптур запевнила у підтримці України з боку американських законодавців у контексті подальшого поглиблення співпраці з безпеки між двома країнами.

Візит Баканова проходить на запрошення американської сторони, його мета - ознайомити керівника СБУ з результатами українсько-американського співробітництва у сфері безпеки.

Раніше спеціальний представник США з питань України Курт Волкер повідомив, що точна дата візиту президента Зеленського у Вашингтон поки що не визначена. "Дональд Трамп направив президенту Зеленському запрошення відвідати Білий дім. Однак терміни цього візиту ще треба узгодити", - зазначив Волкер.

Він також повідомив, що найближчим часом делегація уряду США може відвідати Київ з візитом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА