15:30 22.06.2019

Шуфрич вимагає від НАЗК акти з перевірки його декларацій, готовий давати будь-які пояснення

2 хв читати
Шуфрич вимагає від НАЗК акти з перевірки його декларацій, готовий давати будь-які пояснення

Народний депутат України Нестор Шуфрич (фракція "Опозиційний блок", що на позачергових виборах у парламент йде за списком партії "Опозиційна платформа – За життя"), назвав виконанням політичного замовлення заяву Національного агентства із запобіганню корупції (НАЗК) про ознаки декларування недостовірної інформації і вимагає від НАЗК надання відповідних актів.

"...нам протягом 3-х років не можуть надати акт із перевірки моєї декларації НАЗК. Очікуємо офіційного повідомлення, вручення в установленому законом порядку акта і обов'язково це прокоментуємо", - написав Шуфрич на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, це ні що інше, як виконання "замовлення з метою тиску на мою позицію", залишається уточнити, з чийого боку – п'ятого президента України Петра Порошенка або нової влади.

"Некомпетентні та непрофесійні заяви і поширення інформації від НАЗК до того, як я був ознайомлений з самим актом, вважаю грубим втручанням і спробою впливати на мою політичну позицію. Про необ'єктивність та упереджене ставлення НАЗК свідчить також те, що навіть вони нібито повідомляють у НАБУ про "ознаки декларування недостовірних відомостей народним депутатом Шуфричем", хоча їм не може бути невідомо, що до компетенції цього відомства належить тільки внесення в декларацію завідомо недостовірної інформації", - зазначив нардеп.

Він також висунув вимогу до НАЗК надати йому акти і заявив, що максимально відкритий для надання будь-яких пояснень і роботи зі слідчими органами.

"Але після цього, якщо буде доведено, що зазначені факти не підтвердяться, або вони не будуть визнані такими, які потребують кримінальної відповідальності, я не виключаю, що змушений буду вимагати притягнення до відповідальності тих, хто дозволив собі такі дії щодо мене, знову спробувавши поставити під сумнів мої чесність і репутацію, особливо в період виборчої кампанії", - висловив обурення Шуфрич.

Як повідомлялося, НАЗК під час перевірки декларацій за 2016 і 2017 роки народного депутата Шуфрича виявило ознаки декларування недостовірної інформації на понад 27 млн грн. Так, в декларації за 2016 рік він не вказав вартість низки своїх об'єктів нерухомості: двох земельних ділянок, двох житлових будинків і 6 квартир. Відомості про ще одну ділянку депутата відсутні в деклараціях взагалі.

"Подаючи декларацію за 2017 рік, депутат вже вказав інформацію про вартість квартир. Зате вартості двох орендованих цього року автомобілів не зазначив, хоча ця вартість була присутня в договорах оренди, а, отже, відома депутату", - повідомляло НАЗК.

За інформацією Нацагентства, загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації депутата за 2016 рік становить понад 14 млн грн, а за 2017 – понад 13 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА