14:37 22.06.2019

"Батьківщина" і Всеукраїнська платформа Донбасу домовилися про спільні дії для допомоги переселенцям

2 хв читати

Громадське об'єднання "Всеукраїнська платформа Донбасу" та партія "Батьківщина" Юлії Тимошенко підписали меморандум про співпрацю в законотворчій сфері в новообраному парламенті: правозахисники та народні депутати взяли на себе зобов'язання спільно лобіювати законопроекти, які допоможуть вирішити проблеми жителів Донбасу та переселенців.

Підписання меморандуму відбулося 20 червня 2019 року в Міжнародний день біженців. Документ передбачає розробку й закріплення державної стратегії допомоги жителям Донбасу, поетапну реалізацію комплексної політики з відновлення миру та територіальної цілісності України.

"Неприпустиме агресивне ставлення до людей, неуважність, відстороненість від проблем. Нова влада повинна зовсім по-іншому на це подивитися і зробити реальні кроки для допомоги всім своїм громадянам", - вважає Тимошенко.

"Гострими проблемами для українців з Донбасу є: відсутність постійного житла, обмеження в перетинанні лінії розмежування, законодавчі прогалини в оформленні документів, що засвідчують особу, невиплата пенсій", - заявив голова ГО "Всеукраїнська платформа Донбасу" Геннадій Борісічев.

Сторони дійшли згоди про необхідність створення міжнародного фонду відновлення і розвитку Донбасу, де донорські кошти буде використано виключно за цільовим призначенням.

"За останні п'ять років міжнародні донори надали владі України близько $1 млрд допомоги для підтримки постраждалих жителів Донбасу та пошкодженої інфраструктури. Однак витрачені вони були неефективно, частину грошей було розкрадено, а частину просто перерозподілено на інші потреби держави, що є злочином проти постраждалих людей; крім того, це підриває довіру до України з боку держав-донорів", - зазначив Борісічев.

Всеукраїнська платформа Донбасу - громадський союз, який об'єднав організації та коаліції вимушених переселенців з метою захисту та відновлення їхніх прав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА