10:38 24.06.2019

ЦВК зареєструвала ще 212 кандидатів-мажоритарників і 430 кандидатів у нардепи за списками та відмовила в реєстрації Клюєву

2 хв читати

Центральна виборча комісія на засіданні в неділю зареєструвала 164 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування, а також 48 кандидатів у народні депутати в одномандатних округах, висунутих політичними партіями, на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня.

Як повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації секретаріату комісії, 23 кандидата в мажоритарних округах було висунуто Аграрною партією України, 15 - партією "Удар" Віталія Кличка, троє - партією "Наш край", п’ятеро - партією Шарія, по одному - партіями "Громадянська позиція" і Циганською партією України.

Загалом ЦВК зареєструвала в неділю 212 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах. Отже, станом на 23 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1593 кандидатів у народні депутати України, зокрема тих, які балотуються в порядку самовисування, - 1319, висунутих політичними партіями - 274.

Крім того, комісія зареєструвала 430 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі: 206 – від партії "Батьківщина" і 224 – від партії "Опозиційний блок". Також ЦВК ухвалила рішення вважати виключеним зі списку кандидатів партії "Опозиційний блок" у загальнодержавному окрузі Володимира Пилипенка, який перебував у списку під №10.

Таким чином, станом на 23 червня ЦВК зареєструвала 1743 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 12 політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.

На засіданні було відмовлено в реєстрації кандидатами в одномандатних округах 17 самовисуванцям і кандидату від Ліберальної партії - екс-главі Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрію Клюєву (округ №46, Донецька область). ЦВК визнала двох кандидатів у мажоритарних округах такими, що відмовились від балотування на підставі їхніх заяв та відмовила в реєстрації кандидатам, включеним до виборчого списку політичної партії "Союз лівих сил" у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Клюєв підозрюється в заволодінні з травня 2010-го по квітень 2011 року державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, повторно та в особливо великих розмірах. Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі проводити спеціальне досудове розслідування щодо нього. На 26 червня він викликаний на допит як підозрюваний. За інформацією СБУ, нині Клюєв живе в РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА